Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1945–1949

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1945–1949 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge i perioden fra januar 1945 til desember 1949.

Stellan Nilsson for Sverige hjemme mot Norge den 5. oktober 1947 (4–1).

Norges landskamper 1945Rediger

Vennskapskamp, 26. august 1945

  Danmark 4–2 (1–2)   Norge Idrætsparken (København)

Kaj Christiansen   7'
Kaj Christiansen   50'
Karl Hansen   83'
Aage Jensen   89'

Bjørn Spydevold   35'
Kjell Moe   44'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Øivind Holmsen, Gunnar Andreassen, Kristian Henriksen, Reidar Olsen, Thorleif Larsen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Kjell Moe, Arne Brustad.


Dommer: Torsten Carlsson
Tilskuere: 40 000

Vennskapskamp, 9. september 1945

  Norge 1–5 (0–2)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Knut Brynildsen   46'

Helge Bronée   30'
Viggo Jensen   41'
Karl Hansen   67'
Karl Hansen   82'
Carl Præst   84'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Bjørn Berger, Sverre Zachariassen, Kristian Henriksen, Gustav Rehn, Trygve Arnesen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Kjell Moe, Thorleif Larsen.


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 34 000

Vennskapskamp, 21. oktober 1945

  Sverige 10–0 (4–0)   Norge Råsundastadion (Stockholm)

Vincent Persson   1'
Gunnar Nordahl   12'
Gunnar Nordahl   26'
Nils Carlsson   31'
Arne Nyberg   48'
Nils Carlsson   61'
Gunnar Gren   73'
Gunnar Nordahl   82'
Arne Nyberg   85'
Gunnar Nordahl   89'

Norges lag:
Tom Blohm, Rolf Johannessen (Egil Jevanord fra 46'), Øivind Holmsen, Bjørn Spydevold, Kristian Henriksen, Reidar Olsen, Trygve Arnesen, John Sveinsson, Knut Brynildsen, Alf Martinsen, Arne Brustad.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 29 674

Norges landskamper 1946Rediger

Vennskapskamp, 16. juni 1946

  Norge 2–1 (1–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Hans Nordahl   9'
Knut Osnes   58'

Jørgen Sørensen   24'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Egil Lærum, Oddmund Andersen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Hans Nordahl, Knut Osnes, Bjørn Spydevold, Arne Brustad (Arne Eriksen fra 35')


Dommer: George Clark
Tilskuere: 34 000

Vennskapskamp, 28. juni 1946

  Norge 12–0 (6–0)   Finland Brann Stadion (Bergen)

Gunnar Thoresen   15'
Paul Sætrang   18'
Gunnar Thoresen   20'
Knut Osnes   30'
Paul Sætrang   31'
Reidar Kvammen   34'
Hans Nordahl   59'
Gunnar Thoresen   62'
Paul Sætrang   69'
Reidar Kvammen   80'
Hans Nordahl   81'
Knut Osnes   89'

Norges lag:
Tom Blohm, Bjørn Spydevold, Gustav Rehn, Per Frantzen, Oddmund Andersen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Osnes, Hans Nordahl, Paul Sætrang.


Dommer: Gunnar Dahlner
Tilskuere: 22 000

Vennskapskamp, 8. juli 1946

  Danmark 2–0 (1–0)   Norge Idrætsparken (København)

Carl Præst   38'
Arne Sørensen   69'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Bjørn Spydevold, Oddmund Andersen (Erik Holmberg fra 20'), Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Osnes, Hans Nordahl, Paul Sætrang.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 40 000

Vennskapskamp, 28. juli 1946

  Luxembourg 3–2 (0–1)   Norge Stade Municipal (Luxembourg)

Léon Schumacher   60'
Léon Schumacher   66'
Nicolas Pauly   70'

Henry Johannessen   30'
Knut Dahlen   82'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Hjalmar Andresen, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Alf Martinsen, Henry Johannessen, Knut Dahlen.


Dommer: Laurent Franken
Tilskuere: 9 000

Vennskapskamp, 15. september 1946

  Norge 0–3 (0–1)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Arne Nyberg   33'
Gunnar Gren   75'
Eric Karlsson   84'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Hjalmar Andresen, Kristian Henriksen, Harry Boye Karlsen, Reidar Kvammen, Gunnar Thoresen, Knut Osnes (Hand Nordahl fra 73'), Bjørn Spydevold, Knut Dahlen.


Dommer: Aksel Asmussen
Tilskuere: 37 000

Vennskapskamp, 20. oktober 1946

  Danmark 7–1 (1–1)   Norge Idrætsparken (København)

Karl Hansen   20'
Karl Hansen   52'
Jørgen Sørensen   62'
Carl Præst   65'
Karl Hansen   78'
Carl Præst   85'
Karl Hansen   89'

Knut Brynildsen   42'

Norges lag:
Tom Blohm, Finn Moen, Gustav Rehn, Hjalmar Andresen, Erik Holmberg, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Brynildsen, Harry Boye Karlsen, Fritz Kristoffersen.


Dommer: Folke Nyberg
Tilskuere: 39 650

Norges landskamper 1947Rediger

Vennskapskamp, 11. juni 1947

  Norge 3–1 (0–0)   Polen Ullevaal Stadion (Oslo)

Knut Brynildsen   48'
Trygve Arnesen   53'
Knut Brynildsen   63'

Edward Jabłoński   89'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Hjalmar Andresen, Trygve Arnesen, Harry Boye Karlsen, Hans Nordahl, Knut Brynildsen, Bjørn Spydevold.


Dommer: Ludvig Jørkov
Tilskuere: 35 000


Vennskapskamp, 26. juni 1947

  Finland 1–2 (1–1)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Anatol Hasso   28'

Harry Boye Karlsen   39' (Straffe)
Henry Johannessen   85'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Harry Boye Karlsen, Knut Brynildsen, Henry Johannessen, Gunnar Andresen.


Dommer: Tore Sjöberg
Tilskuere: 14 806

Vennskapskamp, 28. juni 1947

  Sverige 5–1 (1–1)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Gunnar Nordahl   18'
Gunnar Nordahl   56'
Gunnar Nordahl   59'
Gunnar Nordahl   85'
Sven Persson   86'

Knut Brynildsen   17'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum, Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Alf Svendsrud, Arne Røisland.


Dommer: Johan Aksel Alho
Tilskuere: 24 407

Vennskapskamp, 24. juli 1947

  Island 2–4 (2–4)   Norge Melavöllur (Reykjavík)

Albert Guðmundsson   4'
Albert Guðmundsson   38'

Knut Brynildsen   6'
Gunnar Thoresen   23'
Gunnar Thoresen   29'
Paul Sætrang   44'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Egil Jevanord, Egil Lærum (Gunnar Hansen fra 20'), Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Odd Wang Sørensen, Gunnar Thoresen, Bjørn Spydevold, Knut Brynildsen, Paul Sætrang.


Dommer: Lionel E. Gibbs
Tilskuere: 6 000

Nordisk mesterskap, 7. september 1947

  Finland 3–3 (3–2)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Stig-Goran Myntti   ?'
Stig-Goran Myntti   ?'
Harri Reunanen   ?'

Gunnar Dahlen   22'
Odd Wang Sørensen   41'
Knut Brynildsen   88' (Straffe)

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Gustav Rehn, Bjørn Spydevold, Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Odd Fredriksen, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Knut Brynildsen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 13 533

Nordisk mesterskap, 21. september 1947

  Norge 3–5 (2–3)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Thoresen   35'
Knut Osnes   42' (Straffe)
Knut Osnes   71'

Gunnar Hansen   1' (Selvmål)
Jørgen Hansen   10'
Carl Præst   13'
Jørgen Hansen   82'
Carl Præst   83'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Øivind Høibak, Thorbjørn Svenssen, Harry Boye Karlsen, Erling Gripp, Gunnar Thoresen, Knut Osnes, Odd Wang Sørensen, Gunnar Dahlen, Gunnar Hansen.


Dommer: John O. Nilsson
Tilskuere: 34 756

Nordisk mesterskap, 5. oktober 1947

  Sverige 4–1 (2–1)   Norge Råsundastadion (Stockholm)

Nils Liedholm   9'
Gunnar Nordahl   15'
Gunnar Nordahl   70'
Gunnar Gren   71'

Reidar Kvammen   41'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Karsten Johannesen, Gustav Rehn, Bjørn Spydevold, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Knut Osnes, Knut Brynildsen, Gunnar Dahlen.


Dommer: George Reader
Tilskuere: 36 134

Norges landskamper 1948Rediger

Vennskapskamp, 26. mai 1948

  Norge 1–2 (1–1)   Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Wang Sørensen   6'

Mick Clavan   33'
Cock Van der Tuyn   77'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Thor Lunde, Erik Holmberg, Willy Sundblad, Thorbjørn Svenssen, Bjørn Spydevold, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Odd Wang Sørensen, Harry Boye Karlsen, Gunnar Dahlen.


Dommer: Reginald James Leafe
Tilskuere: 28 800

Nordisk mesterskap, 12. juni 1948

  Danmark 1–2 (1–1)   Norge Idrætsparken (København)

Tage Jensen   24'

Jann Sørdal   37'
Jann Sørdal   50'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Finn Moen, Erik Holmberg, Oddvar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Gunnar Thoresen, Reidar Kvammen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdal, Gunnar Dahlen.


Dommer: Gunnar Dahlner
Tilskuere: 41 000

Vennskapskamp, 6. august 1948

  Norge 11–0 (1–0)   USA Bislett stadion (Oslo)

Jann Sørdal   1'
Odd Wang Sørensen   3'
Odd Wang Sørensen   8'
Gunnar Thoresen   25'
Odd Wang Sørensen   27'
Odd Wang Sørensen   29'
Jann Sørdal   43'
Odd Wang Sørensen   47'
Gunnar Thoresen   57'
Gunnar Dahlen   84'
Gunnar Thoresen   85'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Finn Moen, Erik Holmberg, Oddvar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Gunnar Thoresen, Knut Brynildsen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdal, Gunnar Dahlen.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 24 362

Nordisk mesterskap, 5. september 1948

  Norge 2–0 (1–0)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Odd Wang Sørensen   2'
Odd Wang Sørensen   50'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Johan Saksvik, Erik Holmberg, Gunnar Hansen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Ragnar Nikolay Larsen, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdahl, Gunnar Dahlen.


Dommer: Aksel Asmussen
Tilskuere: 24 389

Nordisk mesterskap, 19. september 1948

  Norge 3–5 (2–2)   Sverige Ullevaal Stadion (Oslo)

Gunnar Dahlen   11'
Gunnar Thorsen   33'
Jann Sørdahl   84'

Gunnar Nordahl   24'
Gunnar Nordahl   33'
Gunnar Nordahl   62'
Gunnar Nordahl   74'
Gunnar Nordahl   80'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Johan Saksvik, Erik Holmberg, Einar Gundersen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Inge Paulsen, Gunnar Thoresen, Odd Wang Sørensen, Jann Sørdahl, Gunnar Dahlen (Hans Nordahl fra 70').


Dommer: Ivan Eklind
Tilskuere: 35 306

Vennskapskamp, 24. desember 1948

  Egypt 1–1 (1–1)   Norge Gehaz El Reyada stadion (Kairo)

Kamal el-Sabbagh   11' (Straffe)

Odd Wang Sørensen   55'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Harry Boye Karlsen, Hjalmar Andresen, Thorbjørn Svenssen, Thor Moxnes, Gunnar Thoresen, Jann Sørdahl, Odd Wang Sørensen, Harry Yven, Gunnar Dahlen.


Dommer: J.M. Scott
Tilskuere: 8 000

Norges landskamper 1949Rediger

Vennskapskamp, 18. mai 1949

  Norge 1–4 (0–2)   England Ullevaal Stadion (Oslo)

Villy Andresen   50'

James Mullen   4'
Tom Finney   38'
Bjørn Spydevold   60' (Selvmål)
John Morris   70'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Knut Andersen, Thorbjørn Svenssen, Odd Andersen, Trygve Arnesen, Gunnar Thoresen, Villy Andresen, Hans Nordahl, Gunnar Dahlen.


Dommer: John Erik Andersson
Tilskuere: 32 874

Vennskapskamp, 19. juni 1949

  Norge 1–3 (0–0)   Jugoslavia Ullevaal Stadion (Oslo)

Per Bredesen   60'

Rajko Mitić   76'
Stjepan Bobek   84'
Zlatko Čajkovski   88'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Erik Holmberg, Henry Henriksen, Arne Natland, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Knut Sørensen, Reidar Kvammen (Per Bredesen fra 46'), Odd Wang Sørensen, Gunnar Thoresen, Karl Skifjeld.


Dommer: Klaas Schipper
Tilskuere: 23 163

Nordisk mesterskap, 8. juli 1949

  Finland 1–1 (1–0)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Jorma Vaihela   33'

Odd Wang Sørensen   89'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Erik Holmberg, Per Bjørnø, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Sverre Olsen, Odd Wang Sørensen, Per Bredesen, Karl Skifjeld.


Dommer: Aksel Asmussen
Tilskuere: 11 256

Nordisk mesterskap, 11. september 1949

  Norge 0–2 (0–1)   Danmark Ullevaal Stadion (Oslo)

Frank Reckendorff   28'
Jens Hansen   84'

Norges lag:
Torgeir Torgersen, Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Per Bjørnø, Erik Holmberg, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Hans Andersen, Hans Nordahl, Willy Olsen.


Dommer: Wolf Waldemar Karni
Tilskuere: 38 085

Nordisk mesterskap, 2. oktober 1949

  Sverige 3–3 (0–1)   Norge Råsundastadion (Stockholm)

Lennart Lindskog   60'
Hans Jeppson   76'
Karl Simonsson   79'

Per Bredesen   15'
Harald Hennum   75'
Per Bredesen   89'

Norges lag:
Torgeir Torgersen (Øivind Johannessen fra 9'), Bjørn Spydevold, Harry Boye Karlsen, Per Bjørnø, Thorbjørn Svenssen, Egil Lærum, Gunnar Thoresen, Per Bredesen, Villy Andresen, Harald Hennum, Gunnar Dahlen.


Dommer: Valdemar Laursen
Tilskuere: 37 750

Eksterne lenkerRediger