Lindsay Anderson

Lindsay Anderson (født 17. april 1923 i Bangalore i India, død 30. august 1994 i Frankrike) var en indisk-engelsk regissør, filmkritiker og skuespiller i filmer, teater og dokumentarer. Han er mest kjent for filmen Hvis..., som vant Grand Prix under Filmfestivalen i Cannes i 1968.

Lindsay Anderson
FødtLindsay Gordon Anderson
17. april 1923[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Bangalore[5]Rediger på Wikidata
Død30. august 1994[1][2][3][6]Rediger på Wikidata (71 år)
Angoulême[7]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Wadham College, Cheltenham CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
10 oppføringer
Filmregissør, skuespiller, manusforfatter, filmprodusent, journalist, karakterskuespiller, teaterregissør, filmkritiker, TV-regissør, produsentRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Utmerkelser Gullpalmen (1969)Rediger på Wikidata

Han har spilt over 30 teater-roller og medvirket i 7 filmer. I tillegg har han vært medprodusent for over 20 dokumentarer.

Filmografi (spillefilm)Rediger

  • 1962This Sporting Life
  • 1968Hvis...
  • 1973O Lucky Man!
  • 1975In Celebration
  • 1982Britannia Hospital
  • 1985Look Back in Anger
  • 1987Sensommerdager

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Lindsay-Anderson, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ a b Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  3. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  4. ^ Proleksis Encyclopedia, Proleksis enciklopedija ID 8593
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 13. desember 2014
  6. ^ Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, NKC-identifikator ola2002113876, besøkt 23. november 2019
  7. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 31. desember 2014

Eksterne lenkerRediger