Leszek Engelking

Leszek Engelking (født 2. februar 1955 i Bytom i Øvre Schlesien i Polen) er en polsk dikter, forfatter, kritiker, litteraturhistoriker og oversetter.

Leszek Engelking
Leszek Engelking Literatura na Swiecie Prize June 25 2009 Fot Mariusz Kubik 01.JPG
Født2. feb. 1955Rediger på Wikidata (66 år)
BytomRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
8 oppføringer
Skribent, lingvist, lyriker[1], oversetter[1], litteraturkritiker, prosaforfatter[1], litteraturviter[1], kritiker[1]Rediger på Wikidata
Utdannet ved Faculty of Polish Studies at the University of WarsawRediger på Wikidata
Barn Wojciech EngelkingRediger på Wikidata
Nasjonalitet PolenRediger på Wikidata
SpråkPolsk, spansk
Medlem av Łódzkie Towarzystwo Naukowe, Polish PEN Club, Stowarzyszenie Pisarzy PolskichRediger på Wikidata
Utmerkelser Polens orden for kulturelle fortjenster, Premia Bohemica (2003)Rediger på Wikidata

BibliografiRediger

  • Szczęście i inne prozy, 2007
  • Autobus do hotelu Cytera, 1979
  • Haiku własne i cudze, 1991
  • Mistrzyni kaligrafii i inne wiersze, 1994
  • Dom piąty, 1997
  • I inne wiersze, 2000
  • Muzeum dzieciństwa, 2011
  • Komu kibicują umarli?, 2013
  • Suplement, 2016

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e The Fine Art Archive, cs.isabart.org, abART person-ID 33172, besøkt 1. april 2021[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger