Lena Landström

Lena Landström (født 1943 i Stockholm) er en svensk barnebokforfatter. Hun er utdannet som designer, og har arbeidet med tegnefilm for barn siden 1972, da hun, ektemannen Olof Landström og Peter Cohen begynte å arbeide for TV2 med filmer som Kalles klätterträd, Farbrorn som inte vill va' stor, Magister Flykt og Herr Bohm och sillen.

Lena Landström
Lena Landström 2009-11-13 001.tiff
Født1943[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
StockholmRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Ektefelle Olof LandströmRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SpråkSvensk[5]

Sammen med ektemannen laget hun den første billedboken, Nisses nya mössa, i 1990 (norsk Stians nye lue 1992); de har siden 1995 laget billedbøkene om Bø og Bæ og flere andre bøker. For egen penn debuterte hun i 1993 med En flodhästsaga. 12 bøker er oversatt til norsk, både om Stian, Bø og Bæ og Fire høner og ein hane (2005).

BibliografiRediger

Lena Landström
  • 1993En flodhästsaga
  • 2000Småflodhästarnas äventyr
  • 2002De nya flodhästarna
Lena och Olof Landström
  • 1990Nisses nya mössa
  • 1991Nisse hos frisören
  • 1992Nisse på stranden
  • 1993Nisse går till posten
  • 1995Bu och Bä i blåsväder
  • 1995Bu och Bä på kalashumör
  • 1996Bu och Bä i städtagen
  • 1996Bu och Bä på sjön
  • 1999Bu och Bä blir blöta
  • 1999Bu och Bä i skogen
  • 2004Fyra hönor och en tupp
  • 2006Bu och Bä får besök
  • 2009Piggor och suggor
  • 2011Den mystiska bulan
  • 2012Pom och Pim
  • 2012Mittvinter
  • 2013Bu och Bä i städtagen / Bu och Bä på sjön
  • 2013Var är Pim?
  • 2014Pom och Pim på natten
Samlinger
  • 2002Bu och Bä på kalashumör; Bu och Bä i blåsväder (med Olof Landström)
Som illustratør
  • 1996Orpan tar täten (text Veronica Wägner)
  • 1997Orpan försvinner (text Veronica Wägner)
Som oversetter
Antologier
  • 2006Vuxenantologin: En grundbok om vuxnas lärande

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Korean Authority File, National Library of Korea ID KAC201425901[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ CONOR.SI, CONOR.SI-ID 30327651, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ LIBRIS, oppført som Lena Landstrem, SELIBR 205184, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ BIBSYS, NORAF-ID 90612831, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12271873w; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 12271873w.

Eksterne lenkerRediger