Lena Landström

Lena Landström
Lena Landström 2009-11-13 001.tiff
Født1943[1][2][3]Rediger på Wikidata
StockholmRediger på Wikidata
Ektefelle Olof LandströmRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
SpråkSvensk[4]

Lena Landström (født 1943 i Stockholm) er en svensk barnebokforfatter. Hun er utdannet som designer, og har arbeidet med tegnefilm for barn siden 1972, da hun, ektemannen Olof Landström og Peter Cohen begynte å arbeide for TV2 med filmer som Kalles klätterträd, Farbrorn som inte vill va' stor, Magister Flykt og Herr Bohm och sillen.

Sammen med ektemannen laget hun den første billedboken, Nisses nya mössa, i 1990 (norsk Stians nye lue 1992); de har siden 1995 laget billedbøkene om Bø og Bæ og flere andre bøker. For egen penn debuterte hun i 1993 med En flodhästsaga. 12 bøker er oversatt til norsk, både om Stian, Bø og Bæ og Fire høner og ein hane (2005).

BibliografiRediger

Lena Landström
  • 1993En flodhästsaga
  • 2000Småflodhästarnas äventyr
  • 2002De nya flodhästarna
Lena och Olof Landström
  • 1990Nisses nya mössa
  • 1991Nisse hos frisören
  • 1992Nisse på stranden
  • 1993Nisse går till posten
  • 1995Bu och Bä i blåsväder
  • 1995Bu och Bä på kalashumör
  • 1996Bu och Bä i städtagen
  • 1996Bu och Bä på sjön
  • 1999Bu och Bä blir blöta
  • 1999Bu och Bä i skogen
  • 2004Fyra hönor och en tupp
  • 2006Bu och Bä får besök
  • 2009Piggor och suggor
  • 2011Den mystiska bulan
  • 2012Pom och Pim
  • 2012Mittvinter
  • 2013Bu och Bä i städtagen / Bu och Bä på sjön
  • 2013Var är Pim?
  • 2014Pom och Pim på natten
Samlinger
  • 2002Bu och Bä på kalashumör; Bu och Bä i blåsväder (med Olof Landström)
Som illustratør
  • 1996Orpan tar täten (text Veronica Wägner)
  • 1997Orpan försvinner (text Veronica Wägner)
Som oversetter
Antologier
  • 2006Vuxenantologin: En grundbok om vuxnas lärande

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ CONOR, 9. okt. 2017, Lena Landström, 30327651
  2. ^ LIBRIS, 9. okt. 2017, Lena Landstrem, 205184
  3. ^ BIBSYS, 9. okt. 2017, Lena Landström, 90612831
  4. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12271873w; Autorités BnF; besøksdato: 10. oktober 2015; BNF-ID: 12271873w.

Eksterne lenkerRediger