Åpne hovedmenyen
Lars Molin
Født5. mai 1942
Åre kommune
Død7. februar 1999[1] (56 år)
Sundbyberg kommune
Beskjeftigelse Filmregissør, regissør, manusforfatter
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Sherlock-prisen, Piratenpriset (1998)
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Lars Molin, Lars Fredrik Molin (født 6. mai 1942 i Undersåker, Jämtlands län (Jämtland), død 7. februar 1999 i Sundbyberg, Stockholms län) var en svensk forfatter, dramatiker og regissør.

Molin arbeidet som veimester fram til 1972. Hans debut skjedde med romanen Bomsalva i 1970, som handler om en ulykke under gygging av et kraftverk der tre arbeider ble drept og der mestedelen av boken er selvopplevd. Året etter var det tid for debuten som dramatiker, med filmen Badjävlar, om motsetninger mellom bofaste og sommergjester, som også ble hans offentlige gjennombrudd.

Molins berømte TV-produksjoner inkluderer Potatishandlaren, Kejsarn av Portugallien (etter Selma Lagerlöfs roman) og Tre Kärlekar, som alle har fått et stort publikum når de ble sendt på TV.

Lars Molin fikk også internasjonal suksess – han vant blant annet den ettertraktede Emmy-statuetten for beste TV-produksjon, med Den tatuerade änkan, med Mona Malm i hovedrollen, 1999.


FilmografiRediger

Premiere Original tittel Norsk tittel Format Medvirkning Annen regissør
1999 Ivar Krueger TV-serie manus, regi
1998 Den tatuerade änkan TV-film manus, regi
1996 Potatishandlaren TV-film manus, regi
1994 Sommarmord TV-film manus, regi
1992 Kejsarn av Portugallien TV-film manus, regi
1989 Tre kärlekar TV-serie manus, regi
1988 I afton dans TV-stykke
1987 Saxofonhallicken TV-film, 52 minutter manus, regi
1986 Fläskfarmen TV-film manus, regi
1986 Kunglig toilette TV-film regi
1985 Kams - tokerier från Ådalen TV-film, 47 minutter manus Judith Hollander
1985 Korset TV-serie i tre deler manus, regi
1984 Pengarna gör mannen TV-film manus, regi
1983 Midvinterduell TV-film manus, regi
1982 Zoombie TV-film, 50 minutter manus og regi
1981 Höjdhoppar'n Spillefilm manus, regi
1979 Repmånad Hvordan man gjør gutter av menn Spillefilm manus Lasse Åberg
1978 Bomsalva Bomskudd Spillefilm roman, manus, regi
1976 Polare Kompiser Spillefilm manus Jan Halldoff
1975 Tjocka släkten TV-serie manus Christian Lund
1973 Mona och Marie TV-film, 30 minutter manus, regi
1972 Nybyggarland TV-seriefilm manus Lars G. Thelestam og
Åke Lindman
1971 Badjävlar TV-film manus Christian Lund

BibliografiRediger

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Find a Grave, 9. okt. 2017, Lars Molin, 8168915

Eksterne lenkerRediger