Kirk Franklin

amerikansk sanger

Kirk Franklin (født 26. januar 1970 i Fort Worth, Texas, USA) er en amerikansk gospelmusiker og sanger. Han vokste opp hos sin tante, han ble forlatt av sin mor da han var liten. Allerede fire år gammel fikk han sin første pianoundervisning. 11 år gammel ble han tilbudt platekontrakt. I kirken hvor han vokste opp, opplevde han gospelkoret på nært hold, og han ledet sitt første kor da han var elleve år gammel. Men i tenårene brøt han med kirken og levde et stormfullt liv. Etter at en venn ble skutt, vendte han tilbake til Gud og kirken. Han er gift med Tammy Collins og de har fire barn.

Kirk Franklin
Kirk Franklin at JoyFest '17.jpg
Født26. jan. 1970[1]Rediger på Wikidata (52 år)
Fort WorthRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, musiker, korlederRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger GospelmusikkRediger på Wikidata
InstrumentVokal
Aktive år1992
PlateselskapZomba Group of Companies
Nettstedhttp://www.kirkfranklin.com
IMDbIMDb

Tidlig på 1990-tallet startet han et gospelkor som han kalte The Family. I 1993 gikk albumet Kirk Franklin & the Family til topps på gospel-listene i USA. Siden har han hatt 20 førsteplasser, vunnet fem Grammy-priser, 20 Dove Award-priser og solgt 12 millioner album. The Nu Nation Project fra 1998 oppnådde en 7.-plass på Billboard 200-lista.

NorgesbesøkRediger

  • I 2008 (8. og 9. september) besøkte han Oslo og hadde konsert på Sentrum Scene.[2]
  • I 2009 (14. november) besøkte han Stavanger og hadde konsert i IMI-kirken.[3]
  • I 2010 (10. juli) sang han på Skjærgårds Music & Mission Festival lørdag 10. juli.[4]
  • I 2012 sang han på ungdomsfestivalen Get Focused (Slagenhallen, Tønsberg) lørdag 3. november.[5]
  • I 2018 (21. september) hadde han konsert i Q42 i Kristiansand. Support: Voice of Joy

DiskografiRediger

  • 1993 Kirk Franklin & the Family
  • 1995 Kirk Franklin & the Family Christmas
  • 1996 Whatcha Lookin' 4
  • 1997 God's Property from Kirk Franklin's Nu Nation
  • 1998 The Nu Nation Project
  • 2002 The Rebirth of Kirk Franklin
  • 2005 Hero
  • 2006 Songs For the Storm, Volume I
  • 2007 The Fight of My Life
  • 2011 Hello Fear

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger