Katja Kettu

Katja Maaria Kettu (født 10. april 1978 i Muhos) er en finsk forfatter. Hun tok videregående utdannelse Rovaniemi og har kunstfaglig utdannelse fra Åbo og London, samt ved Tammerfors universitet.

Katja Kettu
Katja Maaria Kettu
Katja Kettu.jpg
Født10. apr. 1978[1]Rediger på Wikidata (44 år)
Muhos, Finland
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Finland finsk
SpråkFinsk
Utmerkelser Takk for boken-medaljen (2012)[2][3], Kalevi Jäntti-prisen (2011), Tiiliskivi-prisen (2005), Runebergprisen (2012)[4][5]Rediger på Wikidata

PriserRediger

BibliografiRediger

  • Surujenkerääjä (2005)
  • Hitsaaja (2008)
  • Kätilö (2011) - norsk Jordmora, 2013
  • Aatoksi kotiin (2012)
  • Piippuhylly (2013)
  • Yöperhonen (2015) - norsk Nattsvermer, 2017

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm2272466, besøkt 14. august 2015[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ www.kirjakauppaliitto.fi, besøkt 30. april 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ libro.fi, besøkt 30. april 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ «Runeberg-palkinto», besøkt 14. desember 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ «Runeberg-palkinto», arkiveringsdato 8. mars 2016, arkiv-URL web.archive.org[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ «Katja Kettu sai Tiiliskiven». Turun Sanomat. 12. februar 2006. Besøkt 6. august 2014. 
  7. ^ «Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinto kolmelle nuorelle kirjailijalle». YLE Uutiset. Yle. 24. november 2011. Besøkt 6. august 2014. 
  8. ^ «Runebergspriset till Katja Kettu». Hufvudstadsbladet. 5. februar 2012. Arkivert fra originalen 17. juli 2014. Besøkt 6. august 2014. 
  9. ^ «Kirjan ja ruusun päivän palkinnot Katja Ketulle, Sari Lindsténille ja Keijo Rinteelle». Helsingin Sanomat. 23. april 2012. Besøkt 6. august 2014. 

Eksterne lenkerRediger