Åpne hovedmenyen
Karl Halvor Teigen
Født23. november 1941 (77 år)
Beskjeftigelse Psykolog, skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge
Medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi
Utmerkelser Tarjei Vesaas' debutantpris (1970)

Karl-Halvor Teigen (født 23. november 1941) er psykolog og professor emeritus i psykologi ved Universitetet i Oslo. Han har særlig bidratt innen studiet av bedømmelser og beslutninger, samt psykologiens historie. Han har publisert en rekke artikler i internasjonale tidsskrifter, og dessuten flere fagbøker. Under pseudonymet Joachim Aremk er han også lyriker, og mottok Tarjei Vesaas' debutantpris i 1970 for Tapetdører. Fra 1999 til 2001 var Teigen president i European Association for Decision Making. Han er sønn av billedkunstneren Per Teigen. Som pensjonist er Teigen fremdeles aktiv forsker.

Bibliografi (ufullstendig)Rediger

  • 1970 Tapetdører
  • 1971 Vi som ikke kan bestemme oss
  • 1972 Hånden gjennom vinduet
  • 1978 Spor på jorden
  • 1980 Ludvig Feilberg: 'Nordens genialeste psykolog
  • 1981 Vårt sjelsliv er som perpetums krukke: Psykologien til examen philosophicum i sitater
  • 1981 Psykologiens historie 1: Grunnlagsproblemer og hovedretninger
  • 1983 Psykologiens historie 2: Sentrale emneområder
  • 2004 En psykologihistorie
  • 2017 Terningen er rund. Bedømmingspsykologi i tretten kapitler Cappelen Damm Akademisk

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ "Sighs as Emotional Signals and Responses to a Difficult Task", Scandinavian Journal of Psychology, vol. 49, nr 1, 2008, s. 49–57.

Eksterne lenkerRediger