Johannes Nymark

dansk sanger og skuespiller

Johannes Nymark (født 21. januar 1986 i København i Danmark) er en dansk skuespiller og sanger. Han var en del av sanggruppen Lighthouse X som representerte Danmark i Eurovision Song Contest 2016. Han har også vært programleder for Dansk Melodi Grand Prix og spilt i en rekke filmer og tv-serier, blant andre den norske dramaserien Mellom oss.

Johannes Nymark
Johannes Nymark at ESC 2016 (cropped).jpg
Født21. jan. 1986[1]Rediger på Wikidata (37 år)
DanmarkRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, sanger, stemmeskuespiller, TV-programlederRediger på Wikidata
Utdannet ved William Esper Studio, Det Danske MusicalakademiRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Medlem av Lighthouse X (20122016)Rediger på Wikidata
Aktive år2003
Nettstedhttp://www.johannesnymark.com/
IMDbIMDb

KarriereRediger

Nymark er født i København og vokste opp på Nørrebro. Familien flyttet til Aarhus da Nymark skulle begynne på skolen, ettersom faren fikk jobb som kapellmester ved en restaurant i byen.[2]

Nymark er utdannet fra fra William Esper Studio i New York og Det Danske Musicalakademi i Fredericia. Han fikk sitt profesjonelle gjennombrudd i 2012 da han spilte hovedrollen i Disneys Aladdin ved Fredericia Teater. Forestillingen ble senere oppført i Operaen i København. Siden har han hatt flere store roller i forestillinger som Les Misérables, Singin’ in the Rain og Frankenstein Junior. Han har også spilt i filmer som Over kanten (2012), Hvidsten Gruppen (2012) og Steppeulven (2015).[2][3] I 2014 var han deltaker i danske Skal vi danseVild med dans på danske TV2. Der endte han på andreplass med dansepartneren Claudia Rex.[4]

I 2012 dannet Nymark popgruppen Lighthouse X sammen med Søren Bregendal og Martin Skriver. Bandet var i utgangspunktet et veldedighetsprosjekt med formål å støtte vanskeligstilte barn og unge. Gruppen hadde blant annet et tett samarbeid med interesseorganisasjoner som Børnehjertefonden, Julemærkefonden og Børn, Unge og Sorg.[5] I februar 2015 ga bandet ut EP-en Lighthouse X og fulgte i august opp med singelen «It’s a Brand New Day». I 2016 vant gruppen Dansk Melodi Grand Prix med sangen «Soliders of Love». De representerte Danmark i Eurovision Song Contest samme år, men ble slått ut i semifinalen. Nymark har siden vært programleder for Dansk Melodi Grand Prix i 2017–2019.[6][7]

I 2019 spilte han rollen som Kasper Sørensen i den dansk-norske dramaserien Mellom oss.[8][9]

PrivatlivRediger

Nymark er homofil og var i årene 2013–2017 gift med danseren Silas Holst.[10] De har to barn: Maggie My (født 2014) og sønnen Bob Jones (født 2017).[11][12] Per 2020 er Nymark kjæreste med Jeppe Christoffersen.[13]

FilmografiRediger

Filmer og tv-serier som Nymark har spilt i:[14]

  • 2003 – Me – The Musical
  • 2012 – Over kanten
  • 2012 – Hvidsten Gruppen
  • 2013 – Flyvemaskiner (stemme)
  • 2014 – Postmand Per – Filmen (stemme)
  • 2014 – Steppeulven
  • 2014 – Gudsforladt
  • 2015 – Eventyret om Askepot (stemme)
  • 2017 – Mercur (TV-serie)
  • 2018 – Lykke-Per (film)
  • 2018 – Lykke-Per (TV-serie)
  • 2018 – Månebrand
  • 2019 – Mellom oss (TV-serie)

ReferanserRediger

  1. ^ www.danskefilmstemmer.dk[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ a b «"I dag tøver jeg ikke med at opfatte ham som mentalt forstyrret"». Dorthe Kollo om en hård tid: "I dag tøver jeg ikke med at opfatte ham som mentalt forstyrret" (dansk). 23. april 2019. Besøkt 1. januar 2020. 
  3. ^ «Johannes Nymark - dansk film database». danskefilm.dk. Besøkt 1. januar 2020. 
  4. ^ «Johannes Nymark kan godt mærke Vild med dans-savnet». BILLED-BLADET (dansk). 16. august 2015. Besøkt 1. januar 2020. 
  5. ^ «Vild med dans-stjerne stiller op i Melodi Grand Prix». DR (dansk). Besøkt 1. januar 2020. 
  6. ^ «Denmark: Johannes Nymark will host Dansk Melodi Grand Prix 2019 with newbie Kristian Gintberg». wiwibloggs (engelsk). 15. januar 2019. Besøkt 1. januar 2020. 
  7. ^ «Johannes Nymark: Jeg glæder mig til Melodi Grand Prix». BILLED-BLADET (dansk). 2. februar 2018. Besøkt 1. januar 2020. 
  8. ^ Kleve, Marie (6. november 2019). «Hva ser de i hverandre?». Dagbladet.no (norsk). Besøkt 1. januar 2020. 
  9. ^ Tvedten, Hilde Marie (12. juni 2019). «Dette er TV2s nye storsatsing». Dagbladet.no (norsk). Besøkt 1. januar 2020. 
  10. ^ «Silas Holst om at være homoseksuel: I starten var det en sorg». www.avisen.dk. Besøkt 1. januar 2020. 
  11. ^ Realityportalen, Caroline Grønne Wigdal (28. november 2019). «‘Vild med dans’-stjernes søn i slem ulykke». www.bt.dk (dansk). Besøkt 1. januar 2020. 
  12. ^ Nygaard, Laura Rode (29. oktober 2019). «Silas Holst og eksmanden bor stadig sammen: Sådan får vi det til at fungere med nye kærester» (dansk). Besøkt 1. januar 2020. 
  13. ^ Realityportalen, Nikilaj Vraa og Lykke Buhl (28. september 2018). «Johannes Nymark nyforelsket: Her er min kæreste». www.bt.dk (dansk). Besøkt 1. januar 2020. 
  14. ^ «Johannes Nymark». IMDb. Besøkt 1. januar 2020. 

Eksterne lenkerRediger