Åpne hovedmenyen

Jan Henrik Jensen

norsk forfatter
(Omdirigert fra Jan H. Jensen)
Jan Henrik Jensen
Født10. juni 1944
Død10. mai 2013 (68 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Jan Henrik Jensen (født 10. juni 1944 i Oslo, død 10. mai 2013 i Manila[1]) bedre kjent som Jan H. Jensen, var en norsk forfatter.

Han har bidratt som tekstforfatter for Knut Lystad og Lars Mjøen for en serie sketsjer som ble sendt på radio, og senere utgitt på album. Han debuterte med en Knut Gribb-novelle som 16-åring. Romanen Snuff ble av Dagbladet kåret som Norges 23. beste krimroman gjennom tidene i 2009.

BibliografiRediger

  • 1973: Knut Gribb 8: Mannen fra graven (Bladkompaniet)
  • 1976: Hete døgn på Kreta (Bladkompaniet)
  • 1976: Knut Gribb 20: Morfinmordet (Bladkompaniet)
  • 1977: Knut Gribb 26: Døden er stamgjest (Bladkompaniet)
  • 1978: Ved enden av regnbuen (Bladkompaniet)
  • 1978: Kjære Hjørdis og andre fortellinger (Cappelen)
  • 1978: Knut Gribb 28: Pengene eller livet (Bladkompaniet)
  • 1979: Knut Gribb 31: Mens katten sitter inne... (Bladkompaniet)
  • 1981: Knut Gribb 41: Døden tar ferie (Bladkompaniet)
  • 1982: Mord på bestilling (Ernst Poleszynski)
  • 1982: Snuff (Ernst Poleszynski)
  • 1982: Knut Gribb 46: Døden i Paris (Bladkompaniet)
  • 1983: Ekte mannfolk spiser ikke klisj (Bladkompaniet)
  • 1983: Knut Gribb 47: Leiemorder (Bladkompaniet)
  • 1984: Knut Gribb 54: Farlig cruise (Bladkompaniet)
  • 1984: Lykkejegerne 1: Blodsbånd (Bladkompaniet)
  • 1984: Lykkejegerne 2: Elskede bror (Bladkompaniet)
  • 1985: Ekte kvinner bruker ikke helsesko (Bladkompaniet)
  • 1985: Lykkejegerne 3: Den sterkes rett (Bladkompaniet)
  • 1985: Ekte kjendiser smiler ikke gratis (Bladkompaniet)
  • 1985: Lykkejegerne 4: Høyt spill (Bladkompaniet)
  • 1985: Lykkejegerne 5: Drømmenes land (Bladkompaniet)
  • 1985: Lykkejegerne 6: Møte med fortiden (Bladkompaniet)
  • 1986: Lykkejegerne 7: Oppgjørets time (Bladkompaniet)
  • 1986: Knut Gribb 60: Mannen med arret (Bladkompaniet)
  • 1986: Ekte pakketurister reiser ikke til Uddevalla (Bladkompaniet)
  • 1987: Lykkejegerne 8: Ære og makt (Bladkompaniet)
  • 1988: Knut Gribb 68: Farlig spill i Las Vegas (Bladkompaniet)
  • 1989: Varm velkomst: ti kriminalhistorier inklusive Scott (Tiden)
  • 1990: Slik overlever du fotball-VM (Bladkompaniet)
  • 1990: Ring Radio Rød (Radio Rød 1, Cesam Media)
  • 1990: Stemmen fra graven (Radio Rød 2, Cesam Media)
  • 1993: Bak hospitalets murer (Bladkompaniet)
  • 1997: Pikante detaljer om prinsesse Gullhår og bare tull om de tre omreisende trubadurer (Bladkompaniet)
  • 1998: Jan H og Jan O - side om side (Adresseavisen)
  • 2002: Knut Gribb: Den avskyelige snemann (Bladkompaniet)

Radioteater (manusforfatter)Rediger

Film (manusforfatter)Rediger

Diskografi (tekstforfatter og skuespiller med Lystad og Mjøen)Rediger

ReferanserRediger

KilderRediger