Jan-Erik Fjell

norsk forfatter
Jan-Erik Fjell
Jan-Erik Fjell.jpg
Født20. oktober 1982[1]Rediger på Wikidata (37 år)
FredrikstadRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Bokhandlerprisen (2010)Rediger på Wikidata

Jan-Erik Fjell (født 20. oktober 1982 i Fredrikstad[2]) er en norsk forfatter.

Fjell debuterte i 2009 med romanen Pus, gitt ut på Fritt Forlag hvor leseren får komme på innsiden av en ung, narssistisk mann, og følger ham i en travel uke på jakt etter damer og seg selv. I 2010 kom hans første kriminalroman Tysteren, ut på Juritzen Forlag. Krimdebuten ble belønnet med Bokhandlerprisen 2010. Fjell var da den yngste forfatteren som noen gang har fått denne prisen.[3]

Jan-Erik Fjell var en av to hovedprogramledere i radioprogrammet God kveld, med Staysman og Fjell som tidligere ble sendt på Radio Prime Halden.

Jan-Erik Fjell er sønn av skuespiller Jan Edgar Fjell.

BibliografiRediger

  • Pus – Kåt som faen! – underholdningsroman (2009)
  • Tysteren – kriminalroman (2010)
  • Skyggerom – kriminalroman (2012)
  • Hevneren – kriminalroman (2013)
  • Rovdyret – kriminalroman (2014)
  • Lykkejegeren – kriminalroman (2016)
  • Gjemsel - kriminalroman (2019)

UtmerkelserRediger

  • Bokhandlerprisen (2010)

ReferanserRediger

  1. ^ http://www.forfatterkatalogen.no/forfattere/jan-erik-fjell/
  2. ^ «Jan Erik Fjell». Forfatterkatalogen. Besøkt 7. mai 2019. 
  3. ^ «Bokhandlerpris til krimdebutant». Dagsavisen (arkivert kopi). Arkivert fra originalen 3. desember 2010. Besøkt 1. desember 2010. 

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Roy Jacobsen
Vinner av Bokhandlerprisen
Neste mottaker:
Jørn Lier Horst