Åpne hovedmenyen

James Marsters

amerikansk skuespiller og musiker
James Marsters
James Marsters 2016.jpg
FødtJames Wesley Marsters
20. august 1962[1] (57 år)
Greenville
Utdannet ved The Juilliard School, Pacific Conservatory of the Performing Arts
Beskjeftigelse
7 oppføringer
Skuespiller, sanger, fjernsynsskuespiller, stemmeskuespiller, plateartist, komponist, gitarist
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Saturn Award for Best Supporting Actor on Television (2000), Saturn Award for Best Supporting Actor on Television (2003)
Aktive år1987–
Nettstedhttp://www.jamesmarsters.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

James Wesley Marsters (født 20. august 1962 i Greenville i California) er en amerikansk skuespiller og musiker. Marsters fikk sitt gjennombrudd som den populære rollefiguren Spike, en platinablond, britisk vampyr i TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk og spin-offserien Angel (1997–2004). Siden har han spilt andre science fiction-roller som superskurken Brainiac i Smallville, kaptein John Hart i Torchwood og Barnabas Greeley i Caprica.

Marsters har også spilt i filmer. Han hadde hovedrollen i krimfilmen Cool Money (2005) og en viktig rolle i skrekkfilmen Shadow Puppets (2007). I 2007 spilte han en mindre rolle (John) i filmen P.S. I Love You, og han var hovedskurken Piccolo i eventyrfilmen Dragonball Evolution i 2009. Han har også spilt astronauten Buzz Aldrin, i Moonshot (2009).

Som sanger og låtskriver var Marsters i 2003–2004 vokalist i bandet Ghost of the Robot. Bandet tok en pause i 2005 og ble gjenforent i 2010. Han har gitt ut to soloplater: Civilized Man (2004) og Like a Waterfall (2007) og har hatt konserter over hele verden. Han er en populær gjest på Comic Cons (messer for popkultur-fans) i USA og Canada.

James Marsters giftet seg med Patricia Rahman Marsters 14. januar 2011.[2] Han har en sønn, Sullivan (f. 1996), fra et tidligere ekteskap med Liane Davidson.

DiskografiRediger

Soloalbum:

  • Civilized Man (2005)
  • Like a Waterfall (2007)

Med Ghost of the Robot:

  • Mad Brilliant (2003)
  • B-Sider (2011)
  • Murphy's Law (2011)
  • Bourgeois Faux Pas (2015)

FilmografiRediger

FilmRediger

FjernsynRediger

ReferanserRediger

  1. ^ BD Gest', 9. okt. 2017, James Marsters, 37329
  2. ^ Ulrica Wihlborg (3. februar 2011). «Buffy's James Marsters Weds Longtime Girlfriend». People (engelsk). Besøkt 30. juni 2018. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.