Åpne hovedmenyen
Jacob Anker-Paulsen
Født24. juni 1890
Død6. september 1959 (69 år)
Beskjeftigelse Lyriker
Nasjonalitet Norge

Jacob Anker-Paulsen (født 24. juni 1890 i Larvik, død 6. september 1959) var en norsk-dansk forfatter. Han flytta til Danmark i 1913, og ga ut alle sine bøker på danske forlag. Anker-Paulsen vakte oppsikt i samtida med sine erotiske dikt, og diktsamlinga I badedrakt oppnådde å bli konfiskert av myndighetene.

I romanen Jan Storm fra Solvik bruker han sitt eget oppvekstmiljø i Larvik som utgangspunkt.

BibliografiRediger

DiktRediger

  • 1917Faunedans
  • 1918Europa brænder
  • 1918Bade-amour. Erotiske billeder fra Kullen
  • 1919Horn og Hov
  • 1920Elskhugs-leik. Vanvitsvers og andre
  • 1922I badedragt og andre nye erotiske digte fra et mondænt badested
  • 1922Sangbok for Smådjevle. Erotiske og andre Digte
  • 1923Peters Sejlads og andre Digte for Børn
  • 1924Fest og fiasko
  • 1926Og kilderne springer
  • 1927Klemtende hjærte. Udvalgte digte fra ti aar og nye
  • 1929Felespil
  • 1930Sangen om kjerligheten og andre ungdomsvers
  • 1933Bær paa straa

Romaner og fortellingerRediger

  • 1921Troldblod
  • 1921Per og Tekla
  • 1922På Vingerne
  • 1922Dæmon-Bjørn. En Hængekøiroman
  • 1925Syg Tid. En psykopatologisk romanrevy
  • 1930Jan Storm fra Solvik
  • 1935Jeg holder et speil op

Eksterne lenkerRediger