Åpne hovedmenyen

Jørgen Reenberg

dansk skuespiller
Jørgen Reenberg
Født8. november 1927[1] (92 år)
Frederiksberg
Ektefelle Ghita Nørby (19701978)
Far Holger Reenberg
Mor Ellen Carstensen Reenberg
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespiller
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser Kommandør av Dannebrogordenen, Ingenio et arti

Jørgen Reenberg (født 8. november 1927 på Frederiksberg) er en dansk skuespiller.

Han debuterte på film i Tre år efter fra 1948 og hans seneste film er Jeg er Dina fra 2002. Han vier seg nå mer og mer til teater, hvor han har sitt virke på Det kongelige Teater. Han har spilt i så forskjellige roller som Horace i Fruentimmerskolen (Molière), Albert Ebbesen i Elverhøj (Heiberg), Meyer og (senere) Gamle Levin i Indenfor Murene og admiralen i Pinafore (Gilbert og Sullivan).

Han fikk i 2006 en Reumertpris for beste mannlige hovedrolle - for sin prestasjon som pengeveksleren Levin i "Indenfor murene" på Det Kongelige Teater i 2005.[2]

1997 ble han Kommandør av Dannebrogordenen og 1998 fikk han Medaljen Ingenio et arti.

Utvalgt filmografiRediger

  • Fodboldpræsten – 1951
  • Far til fire – 1953
  • Ingen tid til kærtegn – 1957
  • Seksdagesløbet – 1958
  • Flemming og Kvik – 1960
  • Tine – 1964
  • Jeg er Dina – 2002
  • Skibet er ladet med - 1960

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Jørgen Reenberg, 3736525
  2. ^ Kulturkanonen Arkivert 4. mars 2016 hos Wayback Machine. (Scenekunst - side 195)

Eksterne lenkerRediger