Åpne hovedmenyen

Inger Alfvén

svensk skribent
Inger Alfvén
Inger Alfvén.JPG
Foto: Caroline Andersson
Født24. februar 1940[1][2] (79 år)
Stockholm[3]
Ektefelle Lars-Olof Franzén
Far Hannes Alfvén
Beskjeftigelse Forfatter, sosionom, forfatter
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Eric og Ingrid Lilliehööks stipend (2012), Signe Ekblad-Eldhs pris (2001), Samfundet De Nios Särskilda pris (2006)

Inger Alfvén (født 24. februar 1940 i Stockholm) er en svensk forfatter. Hun er datter til Hannes Alfvén og Kerstin, f. Erikson.

Hun er en av Sveriges mest leste forfattere. I bøkene sine tar hun opp eksistensielle og moralske konflikter, som for eksempel nedarvede kjønnsroller, kjærlighet, livslangt vennskap og ensomhet. Dotter till en dotter (1977) regnes som hennes gjennombruddsroman.

I 2002 debuterte Inger Alfvén også som dramatiker med stykket Regnbågens rot, som handler om tre søstres liv og utvikling i det forrige århundrets siste ti-år.

Inger Alfvéns bøker består fremfor alt av direkte gjengiving av det som rører seg i menneskenes bevissthet.

BibliografiRediger

  • Vinbergssnäckan (1964)
  • Tusentals äpplen (1969)
  • Lena-Bell (1971)
  • Ta ner månen (1972)
  • Städpatrullen (1976)
  • Dotter till en dotter (1977)
  • s/y Glädjen (1979) (Filmatisert som 1989 se S/Y Glädjen (film))
  • Arvedelen (1981)
  • Ur kackelackors levnad (1984)
  • Lyckans galosch (1986)
  • Judiths teater (1989) (også filmatisert som TV-serie (Judith))
  • Elefantens öga (1992)
  • Kvinnornas svarta bok (1992)
  • Sex kvinnors lusta (1992)
  • En moder har fyra döttrar (1994)
  • Berget dit fjärilarna flyger för att dö (1997)
  • När jag tänker på pengar (1998)
  • Det blå skåpet (1999)
  • Någon kom i båten (2002)
  • Livets vatten (2004)

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 2. mai 2014
  2. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Inger Alfvén, 3d84cc9e21f14e359f92287da5fb7afc
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014