Ingelin Angerborn

svensk forfatter

Ingelin Angerborn (født 19. november 1966 i Göteborg) er en svensk forfatter.

Ingelin Angerborn
Født19. nov. 1966[1]Rediger på Wikidata (54 år)
Göteborg[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatterRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata

Fra niårsalderen hadde hun oppveksten i Tranås i Småland. Siden har hun bodd både i Arvika, Stockholm, Malmö og Linköping. I Arvika gikk hun på teaterskole. Hun har også vært universitetsstudent og forsøkte seg i en rekke jobber før hun debuterte som forfatter i 2002.

Angerborn har skrevet flere barne- og ungdomsbøker, og fikk både for 2010 og 2011 den svenke Bokjuryns pris for beste bok i klassen 10-13 år.[2]

BibliografiRediger

Utgivelser på svenskRediger

  • 2002Pelle Pyton på friarstråt (Eriksson & Lindgren)
  • 2004Om jag bara inte råkat göra pappa till astronaut (Tiden)
  • 2004Eskil och ensamsakerna
  • 2005Om jag bara inte råkat byta ut tant Doris hund (Tiden)
  • 2005Om jag bara inte råkat säga sanningen (Tiden)
  • 2006Om jag bara inte råkat köpa ett marsvin (Tiden)
  • 2006Pussar och P.S. (Tiden)
  • 2006Eskil och tanden som försvann
  • 2007Om jag bara inte råkat klippa taxfrisyr (Tiden)
  • 2007Kramar och krångel (Tiden)
  • 2008Önskestjärnan (Tiden)
  • 2008Hjärtslag och hjärnsläpp (Tiden)
  • 2009Kartkatastrofen (Tiden)
  • 2009Klockkatastrofen (Tiden)
  • 2009För alltid ... (Tiden)
  • 2010Sorgfjäril (Rabén & Sjögren)
  • 2011Rum 213
  • 2012 - Månfågel
  • 2013 - Tredje tecknet

Utgivelser på norskRediger

  • 2005 - Hvis jeg bare ikke hadde gjort pappa til astronaut
  • 2005 - Hvis jeg bare ikke hadde tatt feil hund
  • 2008 - Hvis jeg bare ikke hadde fortalt sannheten
  • 2009 - Hvis jeg bare ikke hadde kjøpt et marsvin

ReferanserRediger

  1. ^ a b web.archive.org[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Vinnande böcker i Bokjuryn 2010 - barnens val». Barnens bibliotek. Arkivert fra originalen 25. mai 2012. Besøkt 18. mai 2011. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)