Inga Tidblad

Svensk skuespiller

Inga Tidblad (født 29. mai 1901 i Adolf Fredriks församling, Stockholm, død 12. september 1975 i Bromma församling, Stockholm) var en svensk skuespiller. Giftet seg i 1931 med skuespilleren Håkan Westergren. Hun er mor til skuespillerne Meg Westergren og Claes-Håkan Westergren. Tidblad hadde utdannelse fra Dramatens elevskola og var først og fremst en teaterskuespiller, men hadde også et stort antall filmroller.

Inga Tidblad
Ingatidblad.jpg
Inga Tidblad på 1930-tallet
FødtInga Sofia Tidblad
29. mai 1901[1][2][3]Rediger på Wikidata
Sverige Adolf Fredriks församling
Stockholm, Sverige
Død12. sep. 1975[2][3]Rediger på Wikidata (74 år)
Sverige Bromma församling Stockholm, Sverige
Gravlagt Norra begravningsplatsen (1975)[4][5]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkuespillerRediger på Wikidata
Ektefelle Ragnar Billberg (1924-1930)
Håkan Westergren (1931–1975)
Barn Meg Westergren, Claes-Håkan WestergrenRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Utmerkelser O'Neill-stipendiet (1956)[1], Svenska Akademiens teaterpris (1964)[1], Litteris et Artibus (1937)[1]Rediger på Wikidata
Aktive år1923–1974
IMDbIMDb

FilmografiRediger

Premiere Tittel
1974 En gangster vender hjem
1973 Pistolen
1961 Perlemor
1955 En kvinnes løgn
1953 Kvinnehuset
1951 Fraskilt
Dårskapens hus
1945 Skådetennis
1944 Kungajakt
Den usynlige muren
1943 Det brenner en ild
1941 Flammer i mørket
1936 Janssons frestelse
Intermezzo
1934 Hon eller ingen
Sången om den eldröda blomman
1933 Seterjenten
1931 Marius
Generalen
1930 För hennes skull
1928 Svarte Rudolf
1926 Farbror Frans
1924 Ödets man
Greverne paa Svansta
1923 Mälarpiratene
Andersson, Pettersson och Lundström
1923 De fire paa hybelen
1921 En hjulsaga eller Kärlek och tombolaspel

BibliografiRediger

  • Om ni behagar (1963) Memoarer
  • En bukett (1967) Memoarer
  • Då och då (1973)

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d «Inga Sofia Tidblad 1901-05-29 — 1975-09-12 Skådespelare», Svenskt kvinnobiografiskt lexikon ID IngaTidblad, besøkt 20. september 2020
  2. ^ a b Find a Grave, Find a Grave 8191181, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ a b Sveriges dödbok 1901–2013, besøkt 11. desember 2016
  4. ^ Svenska gravar, «Westergren, INGA SOFIA», besøkt 28. mars 2017
  5. ^ Norra begravningsplatsen.se, norrabegravningsplatsen.se, besøkt 5. juni 2017

Eksterne lenkerRediger