Åpne hovedmenyen

Honningbarna

norsk punkband
Honningbarna
Honningbarna Stavernfestivalen 2018 (222423).jpg
Honningbarna Stavernfestivalen 2018
Utmerkelser Spellemannprisen i rock (2011)
OpphavKristiansand
Sjangerpunkrock
Aktive år2010
PlateselskapNye Blanke
Parlophone
Karmakosmetix
Nettstedhttp://honningbarna.no/
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Edvard Valberg (vokal og cello)
Tomas Aka (bass)
Christoffer Trædal (gitar)
Johan Hansson Liljeberg (gitar)
Nils Jørgen Nilsen (trommer)
Tidligere medlemmer
Mathias Johansson (orgel)
Anders Eikås (trommer) (død)
Fredrik Justnes (gitar)
Simen Følstad Nilsen (gitar)
Lars Emmelthun (bass)

Honningbarna er et norsk pønkrock-band fra Søgne.

Bandet debuterte i 2010 med EP-en Honningbarna. I januar 2011 ble de kåret til Årets Urørt med sangen «Borgerskapets utakknemlige sønner», og 25. mars samme år kom debutalbumet La alarmane gå.[1][2] For debutalbumet vant de klassen rock under Spellemannprisen 2011.[3] De ble i tillegg nominert i klassen årets nykommer.[4] De vant også prisen for beste liveartist under P3 Gull i 2015[5] og fikk kulturdepartementets talentpris Bendiksenprisen i 2017[6].

Trommeslageren Anders Eikås omkom i en bilulykke 31. januar 2012.[7] Han ble erstattet av Nils Jørgen Nilsen (født 1992) fra Kristiansand.[8] Gitarist Fredrik Justnes annonserte i juli 2015 at han forlot bandet for å studere arkitektur og i mai 2016 ankom Simen Nilsen som erstatter.[9]

I august 2018 bestemte Honningbarna seg for å ta en pause, Simen Nilsen annonserte også at han ville forlate bandet etter sommerens konserter.[10] I mai 2019 annonserte bandet at de igjen skulle ut på en norgesturné. I forkant av turnen la også bassist Lars Emmelthun opp. Nilsen og Emmerlthun ble senere erstattet av gitarist Johan Liljeberg og bassist Tomas Aka, som begge kommer fra Sverige. [11] [12] [13]

Honningbarna har spilt over 300 konserter på klubbscener i inn- og utland, inkludert opptredener på Øyafestivalen, Roskilde-festivalen, Slottsfjellfestivalen, Eurosonic og Iceland Airwaves.[14][15][16][17]

DiskografiRediger

Studioalbum[18]
Singler
  • «Våkn opp» (2010)
  • «Noen å hate» (2010)
  • «Til ungdommen» (2010)
  • «Protokoll» (2011)
  • «Den eldre garde» (2011)
  • «God jul Jesus – Bootleg Series» (2011)
  • «Prinser av Sarajevo» (2015)
  • «Drep meg» (2016)

ReferanserRediger

  1. ^ Johnsen, Vibeke (22. januar 2011). «Honningbarna vant Urørt». Side2 (norsk). Besøkt 4. mai 2017. 
  2. ^ Bøe, Tor Martin (25. mars 2011). «Honningbarna: «La alarmane gå»». VG (norsk). Besøkt 4. mai 2017. 
  3. ^ Adamsen, Knut Henningsen (14. januar 2012). «Nominerte og vinnere under Spellemannsprisen 2011». klikk (norsk). Besøkt 4. mai 2017. 
  4. ^ Design, Defy. «Spellemannprisen (søk Honningbarna i søkefeltet)». Spellemann. Arkivert fra originalen 17. mars 2016. Besøkt 4. mai 2017. 
  5. ^ Ankersen, Roald (29. november 2015). «Honningbarna ble årets liveartist». Fædrelandsvennen. Besøkt 4. mai 2017. 
  6. ^ «De er vinnere av Bendiksenprisen». gaffa.no. 13. juni 2017. Besøkt 24. november 2017. 
  7. ^ «Honningbarnas trommeslager drept» Nettavisen, 31. januar 2012
  8. ^ «Honningbarna hyller avdød trommeslager med ny låt». VG (norsk). Besøkt 4. mai 2017. 
  9. ^ Kulturjournalist, Eva Myklebust-. «Honningbarna har fått ny gitarist». Fædrelandsvennen. Besøkt 21. november 2019. 
  10. ^ «Honningbarna tar pause». GAFFA.no (norsk). 4. august 2018. Besøkt 21. november 2019. 
  11. ^ «Musikknyheter.no - Honningbarna er tilbake!». www.musikknyheter.no. Besøkt 21. november 2019. 
  12. ^ «Musikknyheter.no - Honningbarna annonserer massiv turnè». www.musikknyheter.no. Besøkt 21. november 2019. 
  13. ^ «Honningbarna på Instagram: “5/5! TOMAS AKA Göteborg Goetheboy er ny bassist og VI ER KOMPLETT! Turneen begynner denne uka, så dere vet 🐎 — 📷: Jonathan Vivaas Kise”». Instagram. Besøkt 21. november 2019. 
  14. ^ «Konsertanmeldelse: Dunder-honning». VG (norsk). Besøkt 4. mai 2017. 
  15. ^ «Interview - Honningbarna at Roskilde Festival 2015 - Nordic Playlist». Nordic Playlist (engelsk). 12. august 2015. Besøkt 4. mai 2017. 
  16. ^ «Iceland Airwaves – Honningbarna @ Gaukur á Stöng | Kentuckyseven». www.kentuckyseven.se (svensk). Besøkt 4. mai 2017. 
  17. ^ «Musikknyheter.no - Honningbarna til Eurosonic 2012». www.musikknyheter.no. Besøkt 4. mai 2017. 
  18. ^ «Honningbarna». Discogs (engelsk). Besøkt 4. mai 2017. 
 Denne artikkelen om en musikkgruppe eller et band er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.