Hide

japansk gitarist, sanger og komponist
Hide
Xjapan hongkong2.jpg
Født松本 秀人
13. desember 1964[1][2]Rediger på Wikidata
YokosukaRediger på Wikidata
Død2. mai 1998[1][2]Rediger på Wikidata (33 år)
TokyoRediger på Wikidata
Utdannet ved Zushi Kaisei Junior and Senior High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Gitarist, sanger, komponist, sanger-låtskriver, plateprodusent, plateartistRediger på Wikidata
Nasjonalitet JapanRediger på Wikidata
Medlem av X Japan (19871997), ZilchRediger på Wikidata

Hideto Matsumoto (japansk 松本 秀人 Matsumoto Hideto, stort sett omtalt som hide, født 13. desember 1964, død 2. mai 1998) var en japansk musiker. Han ble berømt som gitarist i bandet X Japan og hadde senere også suksess i bandene Zilch, hide with Spread Beaver og som soloartist.

BiografiRediger

Hideto Matsumoto ble født i St Joseph's Hospital, Midorigaoka, Yokosuka, 13 desember 1964. Han studerte engelsk i 3 år, etterfulgt av en innmelding i Yokosuka Tokiwa Junior High School. Han ble interessert i rock and roll da han var 15 år gammel gjennom albumet Alive! av Kiss. Samme året fikk han sin første elektriske gitar av bestemoren sin, en Gibson Les Paul Deluxe.

2. mai 1998 ble hide funnet død i sin egen leilighet, hengende i et håndkle som var bundet fast i et dørhåndtak. Det antas at han begikk selvmord, 33 år gammel. Medlemmene i X-Japan benektet denne teorien ved grunnlaget at det ikke var noe selvmordsbrev. I dagene deretter var det flere selvmordforsøk blant fanene, og minst en av dem døde.[3] Blant de 50 000 som deltok i begravelsen hans ble nesten 60 innlagt på sykehus og rundt 200 mottok medisinsk behandling.[4]

DiskografiRediger

  • hide your face (1994)
  • Psyence (1996)
  • Ja, Zoo (1998)
  • Zilch 3.2.1 (1998)
  • hide SINGLES—Junk Story (2002)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Encyclopaedia Metallum, 9. okt. 2017, Hide, 36481
  2. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Hide Matsumoto, 8103392
  3. ^ Hadfield, James (1. mai 2018). «Hide: The musician whose death rocked Japan». The Japan Times (engelsk). Besøkt 24. mai 2020. 
  4. ^ Strauss, Neil (18. juni 1998). «THE POP LIFE; End of a Life, End of an Era». The New York Times (engelsk). ISSN 0362-4331. Besøkt 24. mai 2020. 

Eksterne lenkerRediger