Herman’s Hermits

(Omdirigert fra Herman's Hermits)

Herman's Hermits er et britisk popband, dannet i Manchester i 1963. Bandets opprinnelige navn var Herman & The Hermits.

Herman's Hermits
Herman's Hermits 1968 US television concert special.JPG
Herman's Hermits på amerikansk TV i 1968. Fra venstre: Keith Hopwood, Karl Green, Derek Leckenby, Peter Noone og Barry Whitwam.
OpphavEngland Manchester, England
Tidligere navnHerman & The Hermits
Sjanger pop
Aktive år1964
PlateselskapColumbia Records, MGM Records
Nettstedwww.hermanshermits.com
IMDbIMDb
Siste medlemmer
Barry Whitwam
Geoff Foot
Kevan Lingard
Paul Cornwell
Tidligere medlemmer
Derek Leckenby
Keith Hopwood
Karl Green
Frank Renshaw
Alan Wrigley
Steve Titterington
Rod Gerrard
Peter Noone
Notable verk
Mrs. Brown You've Got a Lovely Daughter

I 1964 ga Herman's Hermits ut sin første singel, «I'm Into Something Good», som ble en hit. Musikkstilen ble karakterisert som Merseybeat, og bandet var blant gruppene som representerte den britiske bølgen i USA i 1960-årene.[1] Blant annet fikk Herman’s Hermits en stor hit i Canada og USA med Ray Davies' «Dandy», mens originalutgivelsen med The Kinks ikke slo an. Bandets største hit var «No Milk Today», som ble skrevet av Graham Gouldman, senere medlem av 10cc.

I 1971 forlot sangeren Peter «Herman» Noone bandet. Bandet opptrer fremdeles og har avholdt sporadiske konserter i 2020-årene.

Norgesbesøk i 1967Rediger

Da bandet gjestet Norge i 1967, fikk den The Vanguards som oppvarmingsband.

Gruppen holdt også en konsert som ble tatt opp og sendt på NRK Fjernsynet i mars samme år.[2]

MedlemmerRediger

OriginalbesetningRediger

  • Peter Noone (vokalist)
  • Keith Hopwood (gitar)
  • Karl Green (gitar)
  • Alan Wrigley (bass)
  • Steve Titterington (trommer)

Mest kjente besetningRediger

  • Peter Noone (vokalist)
  • Keith Hopwood (gitar)
  • Derek «Lek» Leckenby (gitar)
  • Karl Green (bass)
  • Barry «Bean» Whitwam (trommer)

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1965: Herman's Hermits
  • 1966: When the Boys Meet the Girls (filmmusikk)
  • 1966: Both Sides of Herman's Hermits
  • 1967: There's a Kind of Hush All Over the World
  • 1967: Blaze (kun utgitt i USA og Canada)
  • 1968: Mrs. Brown, You've Got a Lovely Daughter (filmmusikk)

Samlealbum (utvalg)Rediger

  • 1969: The Best of Herman's Hermits
  • 1971: The Most of Herman's Hermits
  • 1972: The Most of Herman's Hermits Volume 2
  • 1977: Herman's Hermits' Greatest Hits
  • 1984: The Very Best of Herman's Hermits

Norske singlerRediger

  • 1964: I'm Into Something Good / Your Hand In Mine - Columbia DB 7338
  • April 1965: Silhouettes / Can’t You Hear My Heartbeat - Columbia DB 7475
  • April 1965: Mrs. Brown You’ve Got A Lovely Daughter / Wonderful World - Columbia DS 2265
  • April 1965: Wonderful World / Dream On - Columbia DB 7546
  • Juni 1965: I'm Henry The Eight I Am / Dream On - Columbia DS 2277
  • August 1965: Just A Little Bit Better / Take Love, Give Love - Columbia DB 7670
  • November 1965 A Must To Avoid / The Man With The Cigar - Columbia DB 7791
  • Februar 1966: You Won't Be Leaving / Listen People - Columbia DB 7861
  • Juni 1966: This Door Swings Both Ways / Leaning On The Lamp Post - Columbia GN 1766
  • 1966: Dandy / Hold On - Columbia C 23326
  • Oktober 1966: No Milk Today / My Reservation's Been Confirmed - Columbia DB 8012
  • 1966: East West / What Is Wrong – What Is Right - Columbia DB 8070
  • Februar 1967: There's A Kind Of Hush / Gas Light Street - Columbia DB 8123
  • Juli 1967: Museum / Moonshine Man - Columbia DB 8235
  • September 1967 Don't Go Out Into The Rain (You're Going To Melt) / Story Of My Life - Columbia DD 802
  • Desember 1967: I Can Take Or Leave Your Loving / Marcel’s - Columbia DB 8327
  • April 1968: Sleepy Joe / Jost One Girl - Columbia DB 8404
  • Juli 1968: Sunshine Girl / Nobody Needs To Know - Columbia DB 8446
  • November 1968: Something’s Happening / The Most Beautiful Thing In My Life - Columbia DB 8504
  • April 1969: My Sentimental Friend / My Lady – Columbia DB 8563
  • November 1969: Here Comes The Star / It's Alright Now - Columbia DB 8626
  • Januar 1970: Years May Come, Years May Go / Smile Please - Columbia DB 8656
  • Mai 1970: Bet Yer Life I Do / Searching For The Southern Sun - Columbia 7E 006-91498 M
  • 1970: Lady Barbara / Don’t Just Stand There - Columbia 7E006-92024

FilmerRediger

  • 1965: Pop Gear
  • 1965: When the Boys Meet the Girls
  • 1966: Hold On!
  • 1968: Mrs. Brown, You've Got a Lovely Daughter

ReferanserRediger

  1. ^ Bergan, Jon Vidar (24. januar 2022). «Herman's Hermits». Store norske leksikon. Besøkt 27. juli 2022. 
  2. ^ «Dandy». NRK TV. 4. mars 1967. Besøkt 27. juli 2022 – via Norsk rikskringkasting. 

Eksterne lenkerRediger

 Denne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.