Åpne hovedmenyen
Heikki Turunen
Heikki Turunen.jpg
Heikki Turunen i 2009
Født9. desember 1945 (73 år)
Pielisjärvi
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Finland finsk
SpråkFinsk
Utmerkelser Takk for boken-medaljen (1974), Kalevi Jäntti-prisen, Pro Finlandia (2004)


Heikki Turunen Anton (født 9. desember 1945 i Pielisjärvi) er en finsk forfatter[1] som bor i Joensuu.

Han vokste opp sammen med seks søsken i en bondefamilie. I 1964 fikk han jobb som journalist i Karjalan Maa i Joensuu. Den jobben hadde han til 1974, de siste årene som redaktør.

Turunen skriver om forholdene slik de var i Finland på den tiden han vokste opp, før urbanisering, industrialisering og borettslagenes tid. Ofte beskriver han personer som er litt utenfor samfunnet. Flere av hans bøker er blitt filmatisert.

BibliografiRediger

  • Simpauttaja (1973)
  • Joensuun Elli (1974)
  • Kivenpyörittäjän kylä (1976) oversatt til norsk som Steintrilleren 1979 ISBN 82-02-04341-7
  • Hupeli (1978)
  • Soakkunoita susirajalta (1979)
  • Kolmen hevosen mies (1981)
  • Punahongan hehku (1982)
  • Mustarinnan lapset (1985)
  • Maan veri (1987)
  • Turusen pyssystä (1988)
  • Karhunpäinen metsänvartija (1992) (runokokoelma)
  • Maalainen (1994)
  • Hojo, hojo (1995)
  • Seitsemän kurvin suora (1998)
  • Kaikkitietävän tasavalta (2000)
  • Jumalan piika (2002)
  • Orpopojan valssi (2003)
  • Yö kevään kuun (2005)
  • Pohjoinen ulottuvuus (2007)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Lehtiniemi, Keimo (22. september 2008). «Sotamuistomerkit paljastuivat perättömiksi». MTV3 (finsk). Besøkt 6. august 2014.