Hans Olav Gorset

norsk musiker

Hans Olav Gorset (født 29. juli 1952) er en norsk fløytist, blokkfløytist, musikkpedagog, instrumentmaker og musikkviter.

Hans Olav Gorset
Født1952[1]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Kongens fortjenstmedalje (2012)[2]Rediger på Wikidata

UtdannelseRediger

Han er utdannet ved Juilliard School of Music i USA, Schola Cantorum i Sveits, Universitetet i Oslo og Norges musikkhøgskole. I 2011 tok han doktorgrad i musikk med avhandlingen Fornøyelig Tiids-fordriv[3], som handler om populærmusikk i norske 1700-tallskilder.

YrkeslivRediger

I 1978 ble han ansatt ved Norges musikkhøgskole, hvor han senere ble professor. Per 2020 underviser han i musikkhistorie, historiske fløyter og oppføringspraksis. Han har forelest og undervist i Europa og USA.

Ved siden av en karriere som ensembleleder og orkesterfløytist (blant annet i Oslo-Filharmonien og Trondheim Symfoniorkester), har han gitt ut innspillinger med fransk, norsk og skandinavisk musikk. Han er blitt nominert til Spellemannsprisen og Folkelarmprisen. I en årrekke laget han radioprogrammer om tidligmusikk i NRK P2, i en serie som kaltes Musikkantikk.

Han bygger også historiske fløyteinstrumenter og har mottatt Kongens fortjenstmedalje for sitt arbeid med ukjent norsk musikk fra renessansen og barokken.

Diskografi (utvalg)Rediger

  • 1990 For Borgere og Bønder med Ånon Egeland (NKFCD 50025-2)
  • 1991 Prim med Byttingen (Heilo HCD 7069)
  • 1995 Valravnen med Pro Musica Antiqua Oslo (NKFCD 50032-2)
  • 1997 Pierre Danican Philidor: Suites for flute (Simax PSC 1129)
  • 1999 Cantio med Pro Musica Antiqua Oslo (Simax PSC 1203)
  • 2004 Northern Delights med Nordisk Barokk Kvartett (Simax PSC 1224)
  • 2006 Douce dame med Modus Ensemble (MUDI MUD 2075)
  • 2011 Nodebog (2L)

ReferanserRediger

  1. ^ Virtual International Authority File, oppført som Gorset, Hans Olav, 1952-, besøkt 23. april 2021[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Tildelinger av ordener og medaljer, oppført som Gorset, Hans Olav, besøkt 23. april 2021[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ Hans Olav Gorset (2011). «"Fornøyelig Tiids-fordriv" : musikk i norske notebøker fra 1700-tallet : beskrivelse, diskusjon og musikalsk presentasjon i et oppføringspraktisk perspektiv». Nasjonalbiblioteket www.nb.no. Besøkt 20. desember 2020. 

Eksterne lenkerRediger