Hans Ingi Hedemark

norsk skuespiller

Hans Ingi Hedemark (født 21. september 1875 i Kristiania, død 21. juni 1940 i Oslo) var en norsk operasanger (tenor) og skuespiller. Han hadde sin debut på Christiania Theater i 1896 i Iraka av Otto Sinding. Hedemark ble tilknyttet Den Nationale Scene i Bergen i 1899 både som operasanger og karakterskuespiller. Han spilte inn akustiske 78-plater på merket Gramophone for Brødrene Johnsen A/S. Hedemark spilte også filmroller.

Hans Ingi Hedemark
Hans Ingi Hedemark i "Postiljongen i Laungemau".jpg
Født21. sep. 1875[1]Rediger på Wikidata
ChristianiaRediger på Wikidata
Død21. juni 1940[1]Rediger på Wikidata (64 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, musiker, operasangerRediger på Wikidata
Ektefelle Linken Hedemark, Marie HedemarkRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Roller (i utvalg)Rediger

År Opera Rollenavn
1901 Den skjønne Helene Paris
1902 La bohème Rodolpho
Villars Dragoner Sylvain
1902 Postillionen i Longemeau Postillionen
1903 Kynthia Agaton
1904 Regimentets datter Tonio

FilmografiRediger

År Filmtittel Rollenavn
1919 Historien om en gut Båtsmannen
1919 Æresgjesten Robert
1918 Lodsens datter
1917 De Forældreløse Sam, båtsmannen
1911 Bondefangeri i Vaterland Bonden
1911 Fattigdommens forbandelse
1911 Under forvandlingens lov Sanger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Discogs, oppført som Hans Hedemark, Discogs artist-ID 1233655, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger