Åpne hovedmenyen
Hans Hulbækmo
Hans Hulbækmo Oslo Jazzfestival (201840).jpg
Hulbækmo under Oslo Jazzfestival 2016
Født1989 (alder 29–30)
Tolga
Utdannet ved NTNU
Beskjeftigelse Jazzmusiker[1][2], komponist
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
SjangerJazz
InstrumentTrommer, perkusjon, vibrafon
PlateselskapDayladore Collective, Hubro Records, Nabovarsel
NettstedHans HulbækmoMyspace

Hans Hulbækmo, Aarhus Festuge, Danmark 2017

Hans Hulbækmo (født 1989 i Tolga) er en norsk jazzmusiker (trommer, perkusjon og vibrafon) og komponist,

Han er kjent fra nye norske band og plateutgivelser.[3]

KarriereRediger

Hulbækmo studerte musikk på jazzlinja ved Trondheim musikkonservatorium, NTNU.[4] Der han ble med i det akustiske jazzbandet "Moskus" med studiekameratene Fredrik Luhr Dietrichson (kontrabass) og Anja Lauvdal (piano). Debutalbumet deres var Salmesykkel (2012),[5] og de nådde finalen i Jazzintro det året, da han forøvrig også var i finale med Hanna Paulsbergs "Concept".

Hulbækmo spiller også i bandet "Your Headlights Are On" (lysa står på) som kom med et selvtitulert album i 2011, i bandet "Snøskred" som debuterte med albumet Whiteout (2012) og med Anja Lauvdal. I 2014 tok han over som trommeslager i den svensk-norske Atomic og i 2015 gav han ut albumet Yoga med Broen (band).

FamilieRediger

Han er sønn av folkemusiker og sangerinne Tone Hulbækmo og fløytisten Hans Fredrik Jacobsen, og bror til pianisten Alf Hulbækmo. Han er gift med tubaist og bassist Heida Mobeck.[trenger referanse]

HedersbevisningerRediger

DiskografiRediger

Med 'Broen'
  • 2013: Broen/Invader Ace: The split jump drug EP (10" EP) (Kakao Musikk)
  • 2015: Yoga' (LP) (Nabovarsel)
Med 'Your Headlights Are On'
  • 2011: Your Headlights Are On (Dayladore Collective)
Med Oluf Dimitri Røe
  • 2011: Meltemi – wind of Mykonos (Etnisk Musikklubb)
Med 'Moskus'
  • 2012: Salmesykkel (Hubro)[5]
  • 2014: Mestertyven (Hubro)
  • 2018: Mirakler (Hubro)
Med Snøskred
  • 2012: We are (7" single) (Riot Factory, Sad songs for happy people)
  • 2012: Whiteout (Riot Factory, Sad songs for happy people)
Med Hanna Paulsberg Concept
  • 2012: Waltz For Lilli (Øra Fonogram)
  • 2014: Song For Josia (Øra Fonogram)
Med Therese Aune
  • 2012: Billowing Shadows Flickering Light (Riot Factory)[6]
Med 'Sommerfuglfisk'
  • 2013: The Guest House (Bergland Productions)
Med 'Skadedyr'
  • 2013: Kongekrabbe (Hubro)

ReferanserRediger

  1. ^ https://kongsbergjazz.no/en/events/trondheim-jazz-orchestra-atomic/
  2. ^ http://nasjonaljazzscene.no/arrangement/skadedyr/
  3. ^ a b Nodeland, Randi Helén (20. oktober 2011). «Hans Hulbækmo vant Grappas debutantpris». Østlendingen. Besøkt 19. august 2013. 
  4. ^ «Young Star stipend til jazz-pianist». Statkraft. Arkivert fra originalen 5. oktober 2013. Besøkt 30. august 2013. 
  5. ^ a b Mosnes, Terje (5. september 2012). «Talenter underveis». Dagbladet. Besøkt 19. august 2013. 
  6. ^ «Hans Hulbækmo Discography». Discogs.com. Besøkt 30. august 2013. 

Eksterne lenkerRediger