Halvard Foynes

Halvard Foynes
Født3. januar 1948[1]Rediger på Wikidata (73 år)
FærderRediger på Wikidata
Beskjeftigelse LyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Halvard Foynes (født 3. januar 1948) er en norsk skjønnlitterær forfatter.

Foynes er utdannet adjunkt. Han utgav flere dikt i Vinduet innen han gjorde sin debut med diktsamlingen Sommer ur trip i 1973. Etter det har han publisert tretten diktsamlinger og to prosasamlinger.

Foynes kommer fra Nøtterøy og bor på Nordstrand i Oslo.

BibliografiRediger

  • Sommer ur trip, lyrikk (1973)
  • Ett trinn av gangen, lyrikk (1975)
  • Dagene på verven, lyrikk (1977)
  • Dagene roper i høstens farger, lyrikk (1982)
  • Historietime, lyrikk (1985)
  • Natt i New York, lyrikk (1988)
  • Siktdyp; kambrium, lyrikk (1993)
  • En natt har mange farger, lyrikk (1995)
  • Henrykkelsen, historier (1997)
  • Det begynneraktige ved mennesket, historier, Gyldendal (2001)
  • Ytre Oslofjord, lyrikk, Gyldendal (2005)
  • I den tynne hinnen av tolket mellom oss, lyrikk, Gyldendal (2007)
  • Der vind og lys rydder hverandre av veien, lyrikk, Gyldendal (2008)
  • Douglasgrana i Botanisk hage, lyrikk, Gyldendal (2010)
  • Strykere, blåsere og blå tønner, lyrikk, Gyldendal (2014)
  • Ansiktet, håret, lyset i huden, lyrikk, Gyldendal (2018)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Merkedager : fødselsdager, stiftelsesdatoer, begivenheter, urn.nb.no

KilderRediger