Haldis Reigstad

Haldis Reigstad
Født18. november 1939Rediger på Wikidata (80 år)
Beskjeftigelse Lyriker, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Haldis Reigstad (født 18. november 1939 i Samnanger) er en norsk lyriker.

Hun har gitt ut 14 diktsamlinger. Diktene hennes er for det meste strofiske og egner seg godt til sanger, og mange har skrevet melodier til dem.[trenger referanse] Naturen, menneskelivet og den kristne tro er tema for diktene.

Bøkene hennes har kommet i store opplag, hun har solgt 80 000 bøker på 20 år.[trenger referanse] Hennes sang Tett ved sida mi går Jesus er kommet med i salmeboktillegget Salmer 1997. Hun er også representert med fire salmer i Norsk salmebok 2013.

I 2000 fikk hun Samnanger kommunes kulturpris. I 2020 ble hun tildelt Kongens fortjenstmedalje.[1]

Hun har bodd på Frekhaug i Meland kommune fra 1996. Tidligere har familien bodd på Tysse i Samnanger og på Bildøy i Fjell kommuneSotra. Reigstad er gift og har fire barn, flere av barna synger og har spilt inn morens tekster.

BibliografiRediger

  • Under ein åpen himmel 1987
  • Ved kjelda 1989
  • Roser i snø 1992
  • I di hand 1994
  • Leirkrukka 1995
  • Kvilesteinen 1996
  • Fotefar 1998
  • Solstreif (utvalgte dikt) 1999
  • Solstreif i kvardagen 2000
  • Solstreif ved juletid 2000
  • Solstreif gjennom tårer 2001
  • Jordbærhagen 2004 (barnebok)
  • Undring 2006
  • Himmeltonar 2008
  • Livsveven 2009
  • Den endelause gata - barndomsminne frå Tysse 2011
  • I Guds tanke 2013

Biografi

  • Astri Dalehaug Nordheim: Tett ved sida mi går Jesus; eit portrett av Haldis Reigstad 1999

CD

ReferanserRediger

  1. ^ «Tildelinger av ordener og medaljer». www.kongehuset.no (norsk). Besøkt 7. juli 2020. 

Eksterne lenkerRediger