Åpne hovedmenyen
Gunn Marit Nisja
Gunn Marit Nisja.JPG
Født9. desember 1978 (40 år)
Beskjeftigelse Skribent
Nasjonalitet Norge

Gunn Marit Nisja (født 9. desember 1978) er en norsk, skjønnlitterær forfatter.

Hun er oppvokst i Sunndal kommune på Nordmøre, men er i dag bosatt i Modum i Buskerud, hvor hun arbeider som avdelingsleder på Blaafarveværket. Gjennom Blaafarveværket skrev hun også sin første sakprosabok for barn, i sammenheng med Kittelsen-året 2014.

Hennes tidligste utgivelser var diktsamlinger på små forlag. I 2011 debuterte hun som romanforfatter på Juritzen Forlag. Hennes debutroman, Naken i hijab, ble samme år nominert til bokhandlerprisen.

BibliografiRediger

  • 2011 – Naken i hijab – roman på Juritzen forlag
  • 2013 – Porselenspiken – roman på Juritzen forlag
  • 2014 – Olivensteinen – roman på Juritzen forlag
  • 2014 - Alle barns Theodor Kittelsen - sakprosa for barn, utgitt av Blaafarveværket 2014
  • 2019 – Etter oss – roman på Cappelen Damm

Deltakelse i antologierRediger

  • 2009 - Bidrag i Rett i hylla, en bloggantologi, på Hobo Forlag
  • 2012 - Dikt i Bokryggpoesi, på Juritzen forlag
  • 2014 - Svillesang, novelle i samlingen Bruer på LiV Forlag
  • 2016 - "Turtelduene", novelle i påskekrimsamlingen "Sherlocked" på Quintano forlag

Eksterne lenkerRediger