Grand Prix Cycliste la Marseillaise

Grand Prix Cycliste la Marseillaise er et fransk sykkelritt som har pågått siden 1980. Rittet har hatt flere navn. Fra 1980 til 1992 ble rittet kalt Grand Prix La Marseillaise, fra 1993 til 2008 Grand Prix d’Ouverture La Marseillaise, før det byttet navn til Grand Prix Cycliste la Marseillaise før 2009-utgaven.

Grand Prix Cycliste la Marseillaise
Detaljer
DatoJanuar
RegionFrankrike Frankrike
DisiplinLandeveissykling
Status1.1
Ritt-typeEndagsritt
Historie
Første utgave1980
Første vinnerNederland Leo van Vliet
Flest seirerAustralia Baden Cooke
Belgia Edwig Van Hooydonck
Belgia Eddy Planckaert (2)

VinnereRediger

 ÅrVinnerAndreplassTredjeplass
Grand Prix La Marseillaise
1980  Leo van Vliet[1]  Patrick Friou  Frits Pirard
1981  Jan Bogaert  Pascal Poisson  Patrick Hosotte
1982  Bernard Hinault  Ad Wijnands  Pierre-Henri Menthéour
1983  Jan Raas  Cees Priem  Erich Maechler
1984  Eddy Planckaert  Gilbert Glaus  Pascal Jules
1985  Charly Mottet  Walter Planckaert  Paul Haghedooren
1986  Eddy Planckaert  Vincent Barteau  Jürg Bruggmann
1987  Johnny Weltz  Jean-Claude Colotti  Paul Watson
1988  Ad Wijnands  Teun van Vliet  Adrie van der Poel
1989  Thierry Claveyrolat  Guido Winterberg  Ronan Pensec
1990  Etienne De Wilde  Carlo Bomans  Hendrik Redant
1991  Edwig Van Hooydonck  Pierre Dewailly  Herman Frison
1992  Edwig Van Hooydonck  Eddy Seigneur  Gilles Delion
Grand Prix d’Ouverture la Marseillaise
1993  Didier Rous  Eddy Seigneur  Armand de Las Cuevas
1994  Gilles Delion  Wilfried Nelissen  François Simon
1995  Stéphane Hennebert  Nico Mattan  Gianluca Pianegonda
1996  Fabiano Fontanelli  Ján Svorada  Andrei Tchmil
1997  Richard Virenque  Gilles Bouvard  Ján Svorada
1998  Marco Saligari  Richard Virenque  Viatcheslav Djavanian
1999  Frank Vandenbroucke  Jens Voigt  Frédéric Bessy
2000  Emmanuel Magnien  Lauri Aus  Christophe Bassons
2001  Jakob Piil  Nicolai Bo Larsen  Florent Brard
2002  Xavier Jan  Aleksandr Botsjarov  Cyril Dessel
2003  Ludo Dierckxsens  Magnus Bäckstedt  Stefano Casagranda
2004  Baden Cooke  Jo Planckaert  Fabio Baldato
2005  Nicki Sørensen  Vladimir Gusev  Daniele Masolino
2006  Baden Cooke  Philippe Gilbert  Anthony Geslin
2007  Jeremy Hunt   Mikhail Ignatjev   Staf Scheirlinckx
2008  Hervé Duclos-Lassalle  Frederik Veuchelen  Ryder Hesjedal
Grand Prix Cycliste la Marseillaise
2009  Rémi Pauriol  Thomas Voeckler  Jurij Trofimov
2010  Jonathan Hivert  Johnny Hoogerland  Samuel Dumoulin
2011  Jérémy Roy  Sylvain Georges  Romain Feillu
2012  Samuel Dumoulin  Marco Marcato  Arthur Vichot
2013  Justin Jules  Samuel Dumoulin  Thomas Damuseau
2014  Kenneth Vanbilsen  Baptiste Planckaert  Samuel Dumoulin
2015  Pim Ligthart  Kenneth Vanbilsen  Antoine Demoitié
2016  Dries Devenyns  Thibaut Pinot  Baptiste Planckaert
2017  Arthur Vichot  Maxime Bouet  Lilian Calmejane
2018  Alexandre Geniez  Odd Christian Eiking  Lilian Calmejane
2019  Anthony Turgis  Romain Combaud  Tom Van Asbroeck
2020  Benoît Cosnefroy  Valentin Madouas  Tom Devriendt
2021  Aurélien Paret-Peintre  Thomas Boudat  Bryan Coquard

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger