Graham Nash

engelsk musiker

Graham Nash (født 2. februar 1942) er en britisk sanger, gitarist og pianist.

Graham Nash
Graham Nash Rudolstadt 06 (cropped).jpg
FødtGraham William Nash
2. feb. 1942[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (80 år)
Blackpool, StorbritanniaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger-låtskriver, gitarist, musiker[5]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, USA (1978–)Rediger på Wikidata
Medlem av The Hollies, Crosby, Stills & NashRediger på Wikidata
Utmerkelser Offiser av Den britiske imperieordenen (2010), Grammy Award for beste nye artist (1970), Lucie Awards (2016), "Spirit of Americana" Free Speech Award (2017)[6]Rediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Rock, jazz-fusionRediger på Wikidata
InstrumentGitar, munnspill, vokal[7]
StemmetypeTenor[8]
PlateselskapAtlantic
Nettstedhttp://www.grahamnash.com/
IMDbIMDb

Graham Nash i New York 8. november 2011

Han debuterte med gruppa The Hollies tidlig på 1960-tallet, og hadde en solid karriere der, men likevel trakk han seg ut i 1968 for å reiste til USA hvor han begynte samarbeidet med David Crosby, Stephen Stills og etter hvert også Neil Young.

Hans evne som sanger og låtskriver har gitt ham trofaste fans over hele verden. En av hans mange kjente sanger er "Teach Your Children". Dessuten er han en anerkjent fotograf.

Nash besøkte Oslo i 2005 under Norwegian Wood-festivalen.

Nash ble i dronningens fødselsdagsliste for 2010 utnevnt til offiser av Order of the British Empire for fortjenester av musikk og veldedighet.[9]

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Luminous-Lint, Luminous-Lint ID Graham__Nash, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ RKDartists, RKD kunstner-ID 354533, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Discogs, Discogs artist-ID 262945, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ Companies House, Companies House officer ID MKSK1sIvwjptdZvxb8yhzKqXx7g, besøkt 3. desember 2020[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ americanamusic.org, besøkt 22. juni 2020[Hentet fra Wikidata]
  7. ^ Montreux Jazz Festival Database, Montreux Jazz Festival konsert ID 3701, fra Wikidata 
  8. ^ http://books.google.nl/books?id=1PxdYxdVC9oC.
  9. ^ Queen's Birthday Honours List 2010 Arkivert 11. juni 2011 hos Wayback Machine., directgov.gov.uk, besøkt 12. juni 2010.

DiskografiRediger

  • Songs for beginners, 1971
  • Wild Tales, 1971
  • Earth & Sky, 1974
  • Innocent eyes, 1986
  • Songs for survivors, 2002
  • This path tonight, 2016

Eksterne lenkerRediger