Åpne hovedmenyen
Glenn Danzig
Glenn Allen Anzalone
Glenn Danzig at Wacken Open Air 2013 04.jpg
Født23. juni 1955[1][2][3] (64 år)
Lodi
Utdannet ved Tisch School of the Arts
Beskjeftigelse Sanger, musiker, gitarist, pianist, låtskriver
Nasjonalitet USA USA
Medlem av Danzig
Musikalsk karriere
SjangerHeavy metal, blues rock, punk rock, klassisk
InstrumentSang, bass, gitar, piano, trommer, keyboard
Aktive år1977 - d.d.
Nettstedhttp://www.danzig-verotik.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Ensemble(r)
Danzig
Tidligere band
The Misfits
Samhain

Glenn Danzig (født Glenn Allen Anzalone 23. juni 1955 i Lodi i New Jersey i USA) er en amerikansk vokalist, mest kjent fra bandene The Misfits og Danzig. Han er kjent for sin karakteristiske sangstemme og som låtskriver for blant andre Roy Orbison og Johnny Cash. Han har også utgitt to klassiske album kalt The Black Aria (1992) og The Black Aria II (2006). Ved siden av musikken er han kjent som grunnlegger av den erotiske tegneserien Verotik.

KarriereRediger

I 1977 grunnla Glenn Danzig bandet The Misfits sammen med Jimmy Battle (gitar), Diane DiPiazza (bassgitar) og Manny Martínez (trommer). Bandet ble et undergrunnsfenomen og fikk spilt inn tre album. I 1983 forlot han bandet. Han startet så bandet Samhain, samtidig som han endret stil fra punk til heavy metal.

I 1987 endret Samhain navn til Danzig. Omtrent samtidig begynte Glenn Danzig å eksperimentere med nye musikksjangere, blant annet klassisk musikk. I 1987 skrev han også sangen Life Fades Away for Roy Orbison. Gjennom bandet Danzig var det allikevel den bluesaktige heavy metal-stilen som fikk råde, og som fremdeles kjennetegner det meste av musikken han lager.

DiskografiRediger

The MisfitsRediger

  • Walk Among Us (1982) – LP
  • Earth A.D. (1983) – EP
  • Legacy of Brutality (1985) – Samlealbum
  • Collection I (1986) – Samlealbum
  • Collection II (1995) – Samlealbum
  • Misfits Box Set (1996) – Samlealbum
  • Static Age (Innspilt i 1978, utgitt i 1997) – LP
  • 12 Hits From Hell (2001) – CD (Upublisert)

SamhainRediger

Studioalbum

  • Initium (1984) – LP
  • Samhain III: November-Coming-Fire (1986) – LP

EP

  • Unholy Passion (1985) – EP

Samlealbum

  • Final Descent (1990) – LP
  • Box Set (2000)

Livealbum

  • Samhain Live '85-'86 (2001) – LP

DVD

  • Live 1984 at the Stardust Ballroom (2005) – DVD

Glenn Danzig & the Power and Fury OrchestraRediger

Soundtrack

  • "You and Me (Less Than Zero)" Less Than Zero Soundtrack (1987)

DanzigRediger

Studioalbum

  • Danzig (1988) – LP
  • Danzig II: Lucifuge (1990) – LP
  • Danzig III: How the Gods Kill (1992) – LP
  • Danzig 4 (1994) – LP
  • Danzig 5: Blackacidevil (1996 – relansert i 2000 med ekstra spor) – LP
  • Danzig 6:66: Satan's Child (1999) – LP
  • Danzig 7:77: I Luciferi (2002) – LP
  • Circle of Snakes (2004) – LP
  • Deth Red Sabaoth (2010) – LP

E.P.

  • Thrall/Demonsweatlive (1993) – EP
  • Sacrifice (1997 – relansert i 2000 med ekstra spor) – EP

Singel

  • "Mother" (1988)
  • "Her Black Wings" (1990)
  • "Killer Wolf" (1990)
  • "A Taste Of Danzig III" (1992)
  • "Dirty Black Summer" (1992)
  • "How The Gods Kill" (1992)
  • "It's Coming Down" (1993)
  • "Mother '93" (1993)
  • "Until You Call On The Dark" – (1994)
  • "Brand New God" (1994)
  • "Cantspeak" (1994)
  • "I Don't Mind The Pain" (1995)
  • "7th House" (1996)
  • "Sacrifice" (1996)
  • "Unspeakable" (1999)
  • "Wicked Pussycat" (2001)

Samlealbum

  • The Lost Tracks of Danzig (2007) – 2-CD collection of rare and unreleased songs

Soundtrack

  • "Deep" Songs in the Key of X: Music from and Inspired by the X-Files (1996)
  • "UnderBelly of the Beast"The Crow: Salvation Soundtrack (2000)
  • "Hybrid Moments" (med The Misfits) Jackass: The Movie Soudtrack (2002)
  • "Thirteen" The Hangover (2009)

Livealbum

  • Live on the Black Hand Side (2001) – dobbel-LP

Videografi

  • Danzig (1990) – VHS[4]
  • Lucifuge: The Video (1991) – VHS
  • Danzig III: How the Gods Kill: Special Limited Edition CD/VHS Boks (1992)
  • Archive de la Morte (2004) – DVD
  • Il Demonio Nera (2005) – DVD

SoloRediger

Studioalbum

  • Black Aria (1992) – LP
  • Black Aria II (2006) – LP

Singel

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Glenn Anzalone, 1685601
  2. ^ BD Gest', 9. okt. 2017, Glenn Danzig, 40562
  3. ^ Internet Movie Database, 13. aug. 2015, nm0200752
  4. ^ «Official DANZIG Fansite». www.The7thHouse.com. Arkivert fra originalen 31. august 2009. Besøkt 27. mars 2010. 

Eksterne lenkerRediger