Gina Gershon

Gina Gershon
Gina Gershon 2018 by Sachyn Mital (cropped 2).jpg
FødtGina L. Gershon
10. juni 1962[1][2][3][4]Rediger på Wikidata (58 år)
Los Angeles, California, USA
Utdannet ved Emerson College, Tisch School of the Arts, Circle in the Square Theatre SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespillerinne
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1985–
IMDbIMDb

Gina L. Gershon (født 10. juni 1962 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespillerinne.

Gershon er kjent for å ha en stor tilhengerkrets av homofile og lesbiske fans[5], sannsynligvis på grunn av hennes lesbiske/bisexuelle roller i filmer som Bound og Showgirls. I begge filmer har hun utpregede, nakne lesbiske kjærlighetsscener.

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel Rolle Merknader
2007 P.S I love you «Sharon»
2005 Category 7: End of the World «Judith Carr»
2003 Prey for Rock and Roll «Jacki»
2002 Borderline «Lila Coletti»
2001 Driven «Cathy Heguy»
1999 The Insider «Helen Caperelli»
1997 Face/Off «Sasha Hassler»
1996 Bound «Corky»
1995 Showgirls «Crystal Connors»
1991 Out for Justice «Patti Madano»
1988 Rød purk «Cat Manzetti»
1988 Cocktail «Coral»
1986 Pretty In Pink Bennys bestevenn

TVRediger

ReferanserRediger

  1. ^ nevnt i: Gemeinsame Normdatei, besøksdato: 27. april 2014
  2. ^ nevnt i: Internet Speculative Fiction Database, besøksdato: 9. oktober 2017, oppført som: Gina Gershon, ISFDB forfatter-ID: 134043
  3. ^ nevnt i: Filmportal.de, besøksdato: 9. oktober 2017, oppført som: Gina Gershon, Filmportal-ID: 632a95dbf8764c139d7a1cb7683b99c7
  4. ^ nevnt i: Internet Broadway Database, besøksdato: 9. oktober 2017, oppført som: Gina Gershon, Internet Broadway Database person-id: 77554
  5. ^ Om TV-programmet Totally gayafterellen.com

Eksterne lenkerRediger