Åpne hovedmenyen
Georges Franju
Født12. april 1912
Fougères
Død5. november 1987 (75 år)
Paris
Beskjeftigelse Filmregissør, manusforfatter
Nasjonalitet Frankrike

Georges Franju (født 12. april 1912 i Fougères, Ille-et-Vilaine, Bretagne; død 5. November 1987 i Paris) var en fransk filmregissør.[1]

Han grunnla i 1935 Cinémathèque française sammen med Henri Langlois.

Filmografi i utvalgRediger

  • 1949: Le sang des bêtes (kortfilm)
  • 1952: Le grand Méliès (kortfilm)
  • 1958: La tête contre les murs
  • 1960: Øyne uten ansikt (Les yeux sans visage)
  • 1961: Søkelys på morderen (Pleins Feux sur l'assassin)
  • 1962: Farlige følelser (Thérèse Desqueyroux)
  • 1963: Judex - mannen i svart
  • 1965: Thomas l'imposteur
  • 1970: La faute de l'abbé Mouret
  • 1971: La ligne d'ombre
  • 1974: L'homme sans visage

ReferanserRediger

  1. ^ «Store norske leksikon» (norsk). Besøkt 31. oktober 2016. 

Eksterne lenkerRediger