George Lazenby

australsk skuespiller
George Lazenby
GeorgeLazenby11.14.08ByLuigiNovi.jpg
Født5. september 1939[1][2]Rediger på Wikidata (81 år)
GoulburnRediger på Wikidata
Ektefelle Pam Shriver (20022008)[3]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, modell, filmskuespiller, manusforfatter, fjernsynsskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata
Aktive år1969
Nettstedhttp://www.bondstars.com/georgelazenby/index.htm
IMDbIMDb

George Robert Lazenby (født 5. september 1939 i Goulburn i New South Wales) er en australsk skuespiller og tidligere modell.[4] Hans mest kjente rolle er som James Bond i filmen James Bond i hemmelig tjeneste (On Her Majesty's Secret Service) fra 1969.

Lazenby flyttet sammen med familien til Queanbeyan da han var rundt 14 år.[4] I 1963 flyttet han til London der han jobbet som bruktbilselger i en periode før en talentspeider oppdaget ham og han fikk jobb som modell.

Sean Connery forlot Bond-franchisen etter James Bond i Japan (1967) og seriens produsent Albert Broccoli var i 1968 på jakt etter en arvtaker til rollen da han møtte Lazenby for første gang. De brukte tilfeldigvis samme frisør.[5] Etter å ha sett Lazenby i en reklamefilm bestemte Broccoli seg for å kalle ham inn til en opptaksprøve. Lazenby hadde ingen erfaring som skuespiller, men med agenten Dyson Lovells hjelp bløffet han seg gjennom opptaksprøver og møter med produsenter.[6] Under en av prøvene slo han ved et uhell ned en stuntmann, noe som fikk Broccoli til å tilby ham rollen som Bond.[7]

Lazenby gjorde mange av sine egne stunts under innspillingen av James Bond i hemmelig tjeneste. Han trodde at Connery også gjorde sine egne stunts, men han hevder at han senere fant ut at Connery ropte på stuntmann bare han måtte gå ned et trappetrinn som var et par tommer for høyt.[8] Etter innspillingen ble Lazenby tilbudt en kontrakt på seks Bond-filmer, noe han avslo.[9] Han mente at James Bond var på vei ut. Lazenby er den eneste australier som har spilt James Bond og han er også den eneste som kun har spilt i én Bond-film.

FilmografiRediger

Utvalg
  • James Bond i hemmelig tjeneste (1969)
  • Universal Soldier (1971)
  • Chi l'ha vista morire? (1972)
  • Tie jin gang da po zi yang guan (1974)
  • The Man from Hong Kong (1975)
  • The Newman Shame (1978)
  • L'ultimo harem (1981)
  • Éternelle Emmanuelle (1993)
  • La revanche d'Emmanuelle (1993)
  • Emmanuelle à Venise (1993)
  • L'amour d'Emmanuelle (1993)
  • Magique Emmanuelle (1993)
  • Le parfum d'Emmanuelle (1993)
  • Le secret d'Emmanuelle (1993)
  • Dance Angels (2016)
  • Becoming Bond (2017)

ReferanserRediger

  1. ^ https://jamesbond.fandom.com/wiki/George_Lazenby, 6. okt. 2020
  2. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, George Lazenby, w6nk74fq
  3. ^ The Bud Collins History of Tennis (2nd ed.), 647
  4. ^ a b «James Bond». The Canberra Times (engelsk). 29. august 1968. s. 3. Besøkt 2. mars 2019. 
  5. ^ Ben Arnold (12. august 2016). «How George Lazenby Killed His Career As James Bond» (engelsk). Yahoo! News. Besøkt 5. mars 2019. 
  6. ^ Larry Getlen (13. desember 2015). «George Lazenby bluffed his way into being James Bond, then screwed it up». New York Post (engelsk). Besøkt 5. mars 2019. 
  7. ^ Marlow Stern (13. mars 2017). «The Naughtiest Bond: A Glimpse Into George Lazenby’s Dirty Mind». The Daily Beast (engelsk). Besøkt 5. mars 2019. 
  8. ^ Lina Das (6. november 2015). «The worst Bond ever? No, the luckiest! George Lazenby only lived once as 007 - and the critics panned him. But, as he reveals to Lina Das, he was far too busy seducing Bond girls to care». Daily Mail (engelsk). Besøkt 5. mars 2019. 
  9. ^ Luke Buckmaster (17. mai 2017). «George Lazenby on Bond, sex and the 60s: 'They had the pill … I was a handsome guy'». The Guardian (engelsk). Besøkt 5. mars 2019. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.