Åpne hovedmenyen

Gali Atari

israelsk sanger og skuespiller
Gali Atari
Gali Atari.jpg
Født29. desember 1953[1][2] (65 år)
Rehovot
Beskjeftigelse Sanger, filmskuespiller
Nasjonalitet Israel

Avigail «Gali» Atari (født 29. desember 1953 i Rehovot i Israel) er en israelsk skuespiller og sanger som sammen med gruppen Milk and Honey vant Eurovision Song Contest 1979 med sangen «Hallelujah». Israel tok dermed sin andre seier på rad i konkurransen. Vinnersangen hennes har senere blitt gitt ut på fransk av Rika Zaraï.

Gali Atari ble født av jemenittiske foreldre og vokste opp sammen med seks søsken i Rehovot. Faren hennes døde da Gali bare var fire år gammel. Hun er søsteren til Yona Atari, en sanger og skuespiller og til den avdøde Shosh Atari, som var programleder på radio og en TV-personlighet. Gali Atari var veldig populær i Israel i 1980-årene, men suksessen avtok i tiåret etter. Atari oppnådde igjen suksess i 2001 med samlealbumet «Songs that will Bring you Love», og tiltrakk seg i ettertid store publikum på konsertene sine.

Diskografi (album)Rediger

  • Milk & Honey with Gali, 1978
  • Take Me Home, 1981
  • Riding on the Wind, 1984
  • Emtza September, 1986
  • One Step More, 1988
  • Genesis, 1989
  • A collection, 1991
  • The Next Day, 1992
  • Signs, 1994
  • Glida, 1998
  • Songs that will Bring you Love, 2001
  • Embrace Me, 2003

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Gali Atari, 612755

Eksterne lenkerRediger