Gali Atari

israelsk sanger og skuespiller
Gali Atari
Gali Atari.jpg
Født29. desember 1953[1][2]Rediger på Wikidata (66 år)
RehovotRediger på Wikidata
Søsken Yona Atari, Shosh AtariRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet IsraelRediger på Wikidata

Avigail «Gali» Atari (født 29. desember 1953 i Rehovot i Israel) er en israelsk skuespiller og sanger som sammen med gruppen Milk and Honey vant Eurovision Song Contest 1979 med sangen «Hallelujah». Israel tok dermed sin andre seier på rad i konkurransen. Vinnersangen hennes har senere blitt gitt ut på fransk av Rika Zaraï.

Gali Atari ble født av jemenittiske foreldre og vokste opp sammen med seks søsken i Rehovot. Faren hennes døde da Gali bare var fire år gammel. Hun er søsteren til Yona Atari, en sanger og skuespiller og til den avdøde Shosh Atari, som var programleder på radio og en TV-personlighet. Gali Atari var veldig populær i Israel i 1980-årene, men suksessen avtok i tiåret etter. Atari oppnådde igjen suksess i 2001 med samlealbumet «Songs that will Bring you Love», og tiltrakk seg i ettertid store publikum på konsertene sine.

RettsakenRediger

I 1980, etter et år med samarbeid, trakk Atari seg fra Milk and Honey som et resultat av et søksmål hun anla mot hennes manager, Shlomo Tasch. Atari hevdet i retten at hun ikke fikk betalt for omtrent seksti forestillinger på TV i Israel og Europa. Da hun forlot Milk and Honey, ble en ny vokalist (Leah Lupatin) introdusert og et nytt Milk and Honey album med sanger Atari hadde spilt inn ble utgitt under den nye vokalistens navn. Rettsaken strakk seg over 14 år og ble avsluttet med en seier for Atari, som ble tildelt 800 000 shekel (omtrent 1,8 millioner kroner).[trenger referanse]

Diskografi (album)Rediger

  • Milk & Honey with Gali, 1978
  • Take Me Home, 1981
  • Riding on the Wind, 1984
  • Emtza September, 1986
  • One Step More, 1988
  • Genesis, 1989
  • A collection, 1991
  • The Next Day, 1992
  • Signs, 1994
  • Glida, 1998
  • Songs that will Bring you Love, 2001
  • Embrace Me, 2003

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014
  2. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Gali Atari, 612755

Eksterne lenkerRediger

Utmerkelser og prestasjoner
Forrige vinner:
   Israel
Izhar Cohen & Alphabeta med «A-ba-ni-bi» 
Vinner av Eurovision Song Contest
(1979
sammen med Milk and Honey med
«Hallelujah»)
Neste vinner:
   Irland
Johnny Logan med «What's Another Year» 
Forgjenger:
 Izhar Cohen & Alphabeta med «A-ba-ni-bi» 
Israels representant i Eurovision Song Contest
(1979 sammen med Milk and Honey)
Etterfølger:
 Hakol Over Habibi med «Halayla»