Åpne hovedmenyen

Fritiof Nilsson Piraten

svensk forfatter
Fritiof Nilsson Piraten
Piraten, Kivik.jpg
Født4. desember 1895[1][2][3]
Q70836504[1]
Død31. januar 1972[1][2][3] (76 år)
Malmö, Malmö slottsförsamling[1]
Gravlagt Ravlunda kirke
Utdannet ved Lunds universitet (–1914*)[1]
Beskjeftigelse Skribent[1], advokat[1]
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Doblougprisen (1965), De Nios Stora Pris (1949), Gustaf Fröding-stipendet (1957)

Fritiof Nilsson Piraten, egentlig Nils Fritiof Adam Nilsson (født 4. desember 1895 i Vollsjö i Färs härad i Skåne, død 31. januar 1972 i Malmö) var en svensk forfatter og advokat.

Nilsson er blant annet kjent for sin debutroman Bombi Bitt och jag (1932). Han mottok De Nios Stora Pris 1949 og Gustaf Fröding-stipendet 1957.

BibliografiRediger

  • Bombi Bitt och jag, 1932
  • Bock i örtagård, roman, 1933
  • Småländsk tragedi, 1936
  • Bokhandlaren som slutade bada, roman, 1937 (Filmatisert i 1969)
  • Historier från Färs, novellsamling, 1940
  • Tre terminer, roman, 1943
  • Bombi Bitt och Nick Carter, roman, 1946
  • I Österlen, bilderbok, 1953
  • Vänner emellan, 1955
  • Flickan med bibelspråken, 1959
  • Millionären och andra historier, 1965
  • Historier från Österlen, 1972
  • Medaljerna, 1973
  • Bombi Bitt och hans mor, 1974
  • Levande bilder, 1980

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b c d e f g Svenskt biografiskt lexikon, https://sok.riksarkivet.se/Sbl/Presentation.aspx?id=8945, N Fritiof A Nilsson, 8945
  2. ^ a b Find a Grave, 9. okt. 2017, Fritiof Nilsson Piraten, 8821627
  3. ^ a b Nationalencyklopedin, 9. okt. 2017, Fritiof Nilsson Piraten, fritiof-nilsson-piraten