Françoise Dorléac

fransk skuespiller
Françoise Dorléac
Dorleac-1967-Helsinki (cropped).jpg
Født21. mars 1942[1][2][3][4]
Paris[5]
Død26. juni 1967[1][2][3][4] (25 år)
Villeneuve-Loubet[6]
Gravlagt Seine-et-Marne
Far Maurice Dorléac
Mor Renée Simonot
Søsken Catherine Deneuve, Sylvie Dorléac
Utdannet ved Conservatoire national supérieur d’art dramatique
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet Frankrike
Aktive år1960–1967
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Françoise Dorléac (født 21. mars 1942, død 26. juni 1967) var en fransk skuespiller.

Hun ble født i Paris som dattera til filmskuespilleren Maurice Dorléac og Renée Deneuve og storesøstra til Catherine Deneuve. Søstrene spilte sammen i tittelrollene i Jacques Demys filmmusikal Pikene fra Rochefort (1967).

Blant filmene hun ellers spilte i, er Philippe de Brocas Mannen fra Rio, François Truffauts Din myke hud og Roman Polańskis Gislene. Hun hadde også den kvinnelige hovedrollen i Pass til evigheten som bygger på James Leasors book Passport to Oblivion.

Françoise Dorléac omkom i en bilulykke på vei til flyplassen i Nice under innspillingen av Mesterhjernen.

Filmografi (utvalg)Rediger

  • 1960 – Ulv i fåreflokk (Les Loups dans la bergerie)
  • 1960 – Det smeller i dørene (Les portes claquent)
  • 1960 – I natt eller aldri (Ce soir ou jamais)
  • 1961 – All verdens gull (Tout l'or du monde)
  • 1961 – Piken med de gylne øyne (La Fille aux yeux d'or)
  • 1962 – I Arsène Lupins fotspor (Arsène Lupin contre Arsène Lupin)
  • 1964 – Mannen fra Rio (L'Homme de Rio)
  • 1964 – Din myke hud (La Peau douce)
  • 1964 – Kjærlighetskarusellen (La Ronde)
  • 1965 – Genghis Khan
  • 1965 – Pass til evigheten (Where the Spies Are)
  • 1967 – Gislene (Cul-de-sac)
  • 1967 – Pikene fra Rochefort (Les Demoiselles de Rochefort)
  • 1967 – Mesterhjernen (Billion Dollar Brain)

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 13. aug. 2015, 136995500
  2. ^ a b FemBio, 9. okt. 2017, Françoise Dorléac, 7928
  3. ^ a b Filmportal.de, 9. okt. 2017, Françoise Dorléac, 4735a8dc07ac4e8aaf016a380b7e5410
  4. ^ a b the peerage, 9. okt. 2017, Françoise Dorléac, p24946.htm#i249453
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, 12. des. 2014
  6. ^ http://www.dhnet.be/medias/cinema/francoise-dorleac-soeur-de-catherine-deneuve-decedait-il-y-a-50-ans-594e85d5cd70530690ca8e28

Eksterne lenkerRediger