Fosen Renovasjon

interkommunalt selskap

Fosen Renovasjon er et interkommunalt renovasjonsselskap for kommunene Indre Fosen, Ørland, Bjugn og Åfjord. Selskapet har ansvaret for all innsamling, omlasting og transport av husholdningsavfall i de fire kommunene som til sammen har over 20.000 innbyggere. Selskapet har også ansvaret for all tømming av slamavskillere i de samme kommunene, samt Roan og Verran kommune.

Fosen Renovasjon
Org.formInterkommunalt selskap
Org.nummer978669360
BransjeAvfallshåndtering
LandNorge
Nettstedfosenrenovasjon.no

Kommunene Ørland, Bjugn, Rissa og Åfjord vedtok den 7. januar 1997 å etablere et interkommunalt renovasjonsselskap. Selskapet fikk navnet Fosen Renovasjon og tok over all drift av renovasjonen i de fire kommunene fra 01.01.1998. Selskapets administrasjon er samlet i Rissa og alle andre tjenester kjøpes.

På samme tid skjedde det endringer i de nasjonale rammebetingelser som medførte at avfallsdeponiene på Fosen ble stengt og løsningene for levering av avfall ble helt endret. Det ble utarbeidet avfallsplaner for alle kommunene og de kommunale renovasjonsforskriftene ble endret med tanke på nye løsninger med avfallsortering og behandling av avfallet. Arbeidet med å etablere gode gjenbruksstasjoner i alle fire kommunene samt oppgraderinger av returpunkter ble prioritert høyt helt fra selskapets etablering.

Referanser rediger


Eksterne lenker rediger