Finn Bjørnseth

norsk poet

Finn Bjørnseth (født 15. juli 1924, død 31. oktober 1973)[1] var en norsk forfatter.

Finn Bjørnseth
Født15. juli 1924Rediger på Wikidata
OsloRediger på Wikidata
Død24. nov. 1973Rediger på Wikidata (49 år)
OsloRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Lyriker, skribentRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Gyldendals legat (1960)Rediger på Wikidata

Bjørnseth debuterte litterært i 1951 med novellesamlingen Unge netter. Senere ga han ut både romaner, novellesamlinger og diktsamlinger.

I 1960 ble Finn Bjørnseth belønnet med Gyldendals legat.

BibliografiRediger

  • Unge netter – noveller (1951)
  • Før vingene bører – roman (1952)
  • Syv septimer – diktsamlig (1954)
  • Til minne om en klode – diktsamling (1955)
  • Vandreren – diktsamling (1955)
  • Maktesløs forkynnelse – andaktsbok (1959)
  • Noen å være glad i : Åtte usannsynlige fortellinger om kjærlighet – (1959)
  • Et ildens barn – roman (1960)
  • 60-talls-ballade – dikt (1960)
  • En barhodet pike – (1961)
  • Vuggevise for aftenlandet – dikt (1962)
  • Fordi – dikt (1963)
  • -og det halve riket – (1963)
  • Papirene fra «Europa» og andre noveller – noveller (1964)
  • Fra de nakne ordene – dikt (1965)
  • Den innerste esken – roman (1966)
  • Noveller i utvalg – (1966)
  • Ord for to stemmer – hørespill, NRK Radioteatret (1966)
  • Beatrice – dikt (1967)
  • Franceska : En prosafabel fra vår egen tid – (1968)
  • Hans Eksellense hadde tre sønner – roman (1969)
  • 1970 – dikt (1970)
  • Logos – dikt (1972)
  • Fra det dype : Huspostill for 70-tallet – (1973)

ReferanserRediger


Forrige mottaker:
Alf Larsen og
Åge Rønning
Vinner av Gyldendals legat
Neste mottaker:
Johannes Heggland
og Per Bronken