Esben Smed

dansk skuespiller
Esben Smed
Født13. juli 1984[1]Rediger på Wikidata (36 år)
OdderRediger på Wikidata
Utdannet ved Den Danske ScenekunstskoleRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespiller, stemmeskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet DanmarkRediger på Wikidata
Utmerkelser Robertprisen for årets mannlige birolle – TV-serie (2017)[2], Robertprisen for årets mannlige hovedrolle (2020)[3], Årets Reumert – Årets Talentpris (2014)[4], Ove Sprogøe Prisen (2019)[5]Rediger på Wikidata
IMDbIMDb

Esben Smed Weinholt Jensen (født 13. juli 1984) er en dansk skuespiller. Han fikk sitt gjennombrudd i rollen som Nicky Rasmussen i krimserien Bedrag i 2016.[6] Han er ellers kjent for rollen som Lykke-Per både i filmen fra 2018 og TV-serien fra året etter.

FilmografiRediger

FilmerRediger

  • 2019: Skammerens datter II - Slangens gave
  • 2019: The Kindness of Strangers
  • 2019: Ser du månen, Daniel
  • 2018: Ditte & Louise
  • 2018: Lykke-Per
  • 2017: Aminas breve
  • 2015: Sommeren '92
  • 2013: Sorg og glæde
  • 2009: Kærestesorger
  • 2003: 2 ryk og en aflevering

TV-serierRediger

Priser og nominasjonerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Danskefilm.dk, besøksdato 12. juni 2020, oppført som Esben Smed, danskefilm person ID 7310
  2. ^ Robertprisen.dk, besøksdato 12. juni 2020, tittel Årets mandlige birolle - tv-serie Esben Smed – Bedrag, www.robertprisen.dk
  3. ^ Robertprisen.dk, besøksdato 12. juni 2020, tittel Årets mandlige hovedrolle Esben Smed – Ser du månen, Daniel, www.robertprisen.dk
  4. ^ besøksdato 12. juni 2020, tittel Årets Reumert: Talentpris 2014. Esben Smed, skuespiller, www.aaretsreumert.dk
  5. ^ fyens.dk, utgivelsesdato 7. november 2019, tittel Nye roser til Esben Smed - han har hentet sig en isbjørn, besøksdato 12. juni 2020
  6. ^ «Esben Smed» (dansk). Danskefilm.dk. Besøkt 12. juni 2020. 
  7. ^ «Bodilprisen 2020 – og de nominerede er…» (dansk). Bodilprisen.dk. 10. januar 2020. Besøkt 12. juni 2020. 

Eksterne lenkerRediger