Ernst Eklund

Ernst Eklund
Ernst Eklund.jpg
Ernst Eklund i das Fürstenkind 1913
FødtErnst Olof Eklund
6. august 1882
Sverige Östervåla
Død3. august 1971 (88 år)
Sverige Bromma
Ektefelle Alice Eklund
(1919-1971)
Barn Nils EklundRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterregissør, skuespiller[1], regissør, teatersjef[1], filmregissørRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Aktive år1914-1965
IMDbIMDb

Ernst Olof Eklund (født 6. august 1882 i Östervåla, Västmanlands län (nå Uppsala län), død 3. august 1971 i Bromma, Stockholms län) var en svensk teatersjef, skuespiller og regissør.

Eklund utdannet seg til posttjenestemann, men begynte å spille amatørteater da han tjenestegjorde i Gävle. I 1917 kom han til Blancheteatern og ble teatersjef. i sin karriere var han sjef for seks ulike privatteater, Blancheteatern 19171926, Komediteatern 19231938, Konserthusteatern 19261927, Skansenteatern 19341940, Oscarsteatern 19381941 og Lisebergsteatern i Göteborg 19471956. Han debuterte på film 1914 i Victor Sjöströms Strejken. Han var gift med Alice Eklund fra 1919 og var far til skuespilleren Nils Eklund.

BibliografiRediger

  • Drabanter : Skådespel. 1937
  • Frihetsfejden : Historiskt festspel i fyra akter. 1939
  • Mina år i Klostret. 1959
  • Sick sack. 1962
  • I lust och nöd. 1965

FilmmanusRediger

  • 1945 – Quartetto pazzo

RegiRediger

TV-produksjonRediger

  • 1962 – Värmlänningarna
  • 1961 – Kardinalernas middag

FilmografiRediger

ReferanserRediger

  1. ^ a b Musikverkets auktoritetsdatabas, utgivelsesdato 6. oktober 2017, calmview.musikverk.se, besøksdato 6. oktober 2017

Eksterne lenkerRediger