Erlend O. Nødtvedt

norsk forfatter

Erlend Ottesen Nødtvedt (født 21. oktober 1984 i Bergen) er en norsk forfatter fra Fyllingsdalen i Bergen. Nødtvedt debuterte med diktsamlingen Harudes i 2008, før Bergens Beskrivelse utkom i 2011. I 2014 kom Trollsuiten ut. I 2017 romandebuterte han med Vestlandet, før han i 2019 vendte tilbake til lyrikken med samlingen Slekter. Han har vunnet priser som Ung Poesi-prisen i 2008, Bergensprisen i 2011, Bjørnsonstipendet i 2012, Bokhandlerforeningens forfatterstipend i 2015, Premio Ostana i 2017, Olav H. Hauge-stipendet i 2019 og Mads Wiel Nygaards legat i 2020.

Erlend O. Nødtvedt
Nødtvedt befaler (24824175381) (cropped).jpg
Født21. okt. 1984[1]Rediger på Wikidata (36 år)
BergenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Bjørnsonstipendet (2012)Rediger på Wikidata

Nødtvedt har mastergrad i nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Bergen med en oppgave om Kristofer Uppdal. Han har tidligere gått på Skrivekunstakademiet og har vært redaksjonsmedlem i tidsskriftet Vagant.[2] Nødtvedt har samarbeidet med musikere som Berit Opheim, Erlend Apneseth, Kjetil Møster, Nils Økland, Sigbjørn Apeland og Benedicte Maurseth. Han har også skrevet bestillingsverket Harmoniens beskrivelser til Bergen Filharmoniske Orkesters 250-årsjubileum.

I 2015 ble Nødtvedt kåret til en av de ti beste norske forfatterne under 35 år av Morgenbladet.[3]


BibliografiRediger

PriserRediger

  • Mads Wiel Nygaards legat 2020
  • Olav H. Hauge-stipendet 2019
  • Premio Ostana[4]
  • Bokhandlerforeningens forfatterstipend 2015[5]
  • Bjørnsonstipendet 2012[6]
  • Bergensprisen 2011
  • Ung Poesi-prisen 2008[7]

ReferanserRediger

  1. ^ www.birthday.se[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Aschehougs presentasjon av Erlend O. Nødtvedt Arkivert 7. januar 2012 hos Wayback Machine.
  3. ^ «De 10 beste forfatterne under 35». Besøkt 9. juli 2015. 
  4. ^ d'Oc, Chambra. «Premio Giovani - Erlend O. Nødtvedt». www.chambradoc.it. Besøkt 1. juli 2017. 
  5. ^ «Bokhandel-stipend til Sveen, Ruset og Nødtvedt». Besøkt 9. juli 2015. 
  6. ^ Bjørnsonstipendet til Erlend O. Nødtvedt[død lenke]
  7. ^ Ung Poesi-prisen 2008[død lenke]

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Jan Roar Leikvoll
Vinner av Bjørnsonstipendet
Neste mottaker:
Eivind Hofstad Evjemo