Emma Härdelin

Emma Härdelin
Emma Härdelin 2018.jpeg
Født26. september 1975[1]Rediger på Wikidata (45 år)
KrokomRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Felespiller, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet SverigeRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerFolkemusikk
InstrumentFiolin, fele
Aktive år1993

Emma Härdelin (født 26. september 1975) er en svensk folkesanger og felespiller, spesielt kjent for sin innsats som vokalist i Garmarna og Triakel.

LivRediger

Hun er datter av felespilleren Thore Härdelin og kommer fra en familie med flere kjente folkemusikere. Emma Härdelin vokste opp i Kluk i Jämtland og Delsbo i Hälsingland. Hun lærte svensk folkesang hos Maria Röjåsfolkehøyskolen i Malung.[2]

I 1993 ble hun fast vokalist i det svenske folkrockbandet Garmarna[3] og fra 1995 i folkemusikktrioen Triakel.[2] I tillegg har hun deltatt i ulike prosjekter.

DiskografiRediger

GarmarnaRediger

  • 1993: Garmarna (EP)
  • 1994: Vittrad
  • 1996: Guds spelemän
  • 1996: Herr Holger (singel)
  • 1997: En gång ska han gråta (singel)
  • 1999: Vedergällningen
  • 1999: Gamen (singel)
  • 1999: Euchari (singel)
  • 2001: Hildegard von Bingen

TriakelRediger

  • 1999: Innan Gryningen (singel)
  • 1999: Triakel
  • 2000: Vintervisor
  • 2004: Sånger från 63° N
  • 2005: Ten Years of Triakel
  • 2011: Ulrikas minne – Visor från Frostviken

SamarbeidRediger

  • 2001: Strand...Rand. Folk Chorales and Songs From the West Coast of Estonia (Sofia Joons / Emma Härdelin / Meelika Hansoo)
  • 2005: Kärleksbrev och ryska satelliter: Visor i Hälsingland (aka "Love Letters & Russian Satellites – Songs From Hälsingland") (Emma Härdelin / Katarina Hallberg / Johanna Bölja Hertzberg / Kersti Ståby)
  • 2007: Live (String Sisters)

AnnetRediger

  • 2004: Blindside: About a Burning Fire (vokal på sangen «Shekina»)

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Emma Härdelin, 581151
  2. ^ a b Kort biografi på www.northside.com Arkivert 23. oktober 2007 hos Wayback Machine.; hentet 30. august 2011
  3. ^ (de) Bandbiografi om Garmarna på www.sureshotworx.de; hentet 30. august 2011

Eksterne lenkerRediger