Åpne hovedmenyen

Elisabeth Bergner

østerriksk skuespiller
Elisabeth Bergner
Elisabeth Bergner by Mario von Bucovich, c. 1929 (cropped).jpg
Født22. august 1897[1][2][3][4]
Drohobytsj
Død12. mai 1986[1][2][3][4] (88 år)
London
Gravlagt London
Ektefelle Paul Czinner
Utdannet ved Universität für Musik und darstellende Kunst Wien
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespiller
Nasjonalitet Østerrike
Utmerkelser Ernst-Reuter-Plakette (1983), Bayerischer Maximiliansorden für Wissenschaft und Kunst (1984), Schillerpreis der Stadt Mannheim (1962)

Elisabeth Bergner (født 22. august 1897 i Drohobycz i Østerrike-Ungarn, nåværende Drohobytsj i Ukraina, død 12. mai 1986 i London) var en tysk skuespiller.

Bergner scenedebuterte 1915 i Innsbruck.

Innhold

FilmografiRediger

  • 1984Wenn ich dich nicht hätte
  • 1970Der Kurier des Zaren
  • 1937Dreaming Lips
  • 1924Nju

ProducentRediger

  • 1928Doña Juana
  • 1926Der Geiger von Florenz
  • 1924Nju

ReferanserRediger

  1. ^ a b Gemeinsame Normdatei, 24. apr. 2014
  2. ^ a b data.bnf.fr, 10. okt. 2015, http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb14659822g
  3. ^ a b FemBio, 9. okt. 2017, Elisabeth Bergner, 2841
  4. ^ a b Theaterlexikon der Schweiz, 9. okt. 2017, Elisabeth Bergner, Elisabeth_Bergner

Eksterne lenkerRediger