Eigedomsmekling Sogn og Fjordane

Eigedomsmekling Sogn og Fjordane AS er et eiendomsmeglerselskap i Sogn og Fjordane og formidler årlig nærmere 500 salgs- og oppgjørsoppdrag (2009). Markedsområdet er primært Sogn og Fjordane fylke.

Selskapet ble etablert i 1995 som en avdeling i Sparebanken Sogn og Fjordane. Eigedomsmekling Sogn og Fjordane har nå 11 ansatte fordelt på fire avdelingskontor i Florø, Førde, Stryn og Sogndal. Egen oppgjørsavdeling i Førde. Selskapet ble i 2008 skilt ut som et eget aksjeselskap og er et heleid datterselskap av Sparebanken Sogn og Fjordane.

Historie rediger

Sparebanken Sogn og Fjordane startet med eiendomsmegling i 1995. Banken var også deleier i Sogn Eigedomskontor AS, men solgte seg ut av selskapet i 1997. Frem til 2002 hadde eiendomsmegling et kontor i Førde med tre meglere og utvidet med nytt kontorsted i Florø. Siden har selskapet etablert seg i Stryn (2006) og i og Sogndal (2007). I 2008 etablerte Sparebanken Sogn og Fjordane datterselskapet SSF Eigedomsmekling AS, som er et heleid datterselskap av banken. SSF Eigedomsmekling AS skiftet navn til Eigedomsmekling Sogn og Fjordane AS i 2010.