Eddie Kaye Thomas

amerikansk skuespiller

Eddie Kaye Thomas (født 31. oktober 1980 i New York City) er en amerikansk skuespiller som ble internasjonalt kjent gjennom rollen som «Paul Finch» i filmen American Pie fra 1999, samt de to oppfølgerne American Pie 2 (2001) og American Pie: Bryllupet (2003). I dag har Thomas en av hovedrollene i situasjonskomedien 'Til Death.

Eddie Kaye Thomas
Eddie Kaye Thomas.jpg
Thomas i september 2008
Født31. oktober 1980[1]Rediger på Wikidata (40 år)
New York City i New York, USA
Utdannet ved Professional Children's SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skuespiller
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1992–
IMDbIMDb

BiografiRediger

Thomas' skuespillerkarriere begynte da han vant sin første rolle på scenen i en alder av syv. Han har siden opptrådt på scenen i produksjoner av Four Baboons Adoring the Sun i 1992, samt Anne Franks dagbok i 1997.

Thomas gjorde sin debut på TV-skjermen i en episode av Are You Afraid of the Dark fra 1994, kalt «The Tale of the Curious Camera». Siden hadde han en gjesterolle i Law & Order i 1996, før han fikk en rolle i en uavhengig film kalt Illtown.

Siden American Pie har Thomas hatt hovedroller i seriene Off Centre (som ble kansellert i 2002) sammen med John Cho, spilt tittelrollen i den canadiske sjokkomikeren Tom Greens filmkomedie Freddy Got Fingered, samt fortsatt med scenearbeid. Han har opptrådt i en episode av CSI: Crime Scene Investigation.

Utvalgt filmografiRediger

År Tittel Rolle Merknader
2008 Blind Dating
2005 Dirty Love
2004 Harold and Kumar Go to White Castle
2003 American Pie: Bryllupet
2002 Stolen Summer
2001 American Pie 2
2001 Freddy Got Fingered
1999 American Pie

ReferanserRediger

  1. ^ Internet Broadway Database, Internet Broadway Database person-id 70675, besøkt 9. oktober 2017

Eksterne lenkerRediger