Åpne hovedmenyen
Durs Grünbein
Max-beckmann-preis-2010-durs-gruenbein-ffm-002.jpg
Født9. oktober 1962[1] (57 år)
Dresden[2]
Beskjeftigelse Skribent[3], oversetter, lyriker, universitetslærer
Nasjonalitet Tyskland
Medlem av Sächsische Akademie der Künste, Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung, Akademie der Künste Berlin
Utmerkelser
9 oppføringer
Georg Büchner-prisen (1995), Großes Verdienstkreuz mit Stern des Verdienstordens der Bundesrepublik Deutschland (2009), Pour le Mérite for vitenskap og kunst (2008), Samuel Bogumil Lindes pris (2009), Berlin litteraturpris (2006), Friedrich Nietzsche Prize (2004), Q1986336 (1993), Peter-Huchel-Preis (1995), Tomas Tranströmerprisen (2012)

Durs Grünbein (født 9. oktober 1962 i Dresden) er en tysk poet som har bodd i Berlin siden 1985.[4]

Grünbein er hyllet som den mest betydningsfulle og suksessrike poet som har kommet fra det tidligere Øst-Tyskland, og hans arbeid har blitt tildelt mange store tyske litterære priser, blant annet den høyeste, Georg-Büchner-Preis, som han vant i 1995.[5] Dt samme året vant han også Peter Huchel-prisen for poesi.[6]

BibliografiRediger

  • Grauzone morgens (1988)
  • Schädelbasislektion (1991)
  • Falten und Fallen (1994) Gedichte, Suhrkamp Verlag ISBN 3-518-40570-5
  • Den teuren Toten
  • Nach den Satiren
  • Erklärte Nacht (2002)
  • On Snow (Vom Schnee, 2003)
Bøker oversatt til engelsk

ReferanserRediger

  1. ^ Filmportal.de, 9. okt. 2017, Durs Grünbein, e14f5a406d07430c83525217d634586d
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, 15. des. 2014
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 25. jun. 2015
  4. ^ «Durs Grünbein - Professor of Poetry - Biography». The European Graduate School. Besøkt 26. mars 2013. 
  5. ^ «Georg-Büchner-Preis». Deutsche Akademie für Sprache und Dichtung. Besøkt 26. mars 2013. 
  6. ^ «Literatur - Peter Huchel-Preis». SWR. Besøkt 26. mars 2013. 

Eksterne lenkerRediger