Don Cheadle

Don Cheadle (født 29. november 1964 i Kansas City i Missouri) er en amerikansk skuespiller.

Don Cheadle
Don Cheadle - 2018.jpg
Født29. november 1964[1][2]Rediger på Wikidata (56 år)
Kansas City[3]Rediger på Wikidata
Utdannet ved East High School, California Institute of the ArtsRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
9 oppføringer
Skuespiller, filmregissør, pokerspiller, filmprodusent, skribent, fjernsynsskuespiller, filmskuespiller, manusforfatter, TV-produsentRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1984
IMDbIMDb
Signatur
Don Cheadles signatur

Cheadle ble Oscar-nominert for beste mannlige hovedrolle for sin rolle som «Paul Rusesabagina» i filmen Hotel Rwanda.

Filmografi (Utvalg)Rediger

År Norsk tittel Originaltittel Rolle
2016 Captain America: Civil War Captain America: Civil War Warmachine/Jim Rhodes
2015 Miles Ahead Miles Ahead Miles Davis (Cheadle er også regissør)
2015 The Avengers: Age of Ultron Avengers: Age of Ultron Warmachine/Jim Rhodes
2013 Iron Man 3 Iron Man 3 Warmachine/Jim Rhodes
2010 Iron Man 2 Iron Man 2 Warmachine/Jim Rhodes
2007 Reign Over Me Reign over me Alan Johnson
2004 Ocean's Twelve Ocean's Twelve Basher Tarr
2004 Crash Crash Graham
2004 Hotel Rwanda Hotel Rwanda Paul Rusesabagina
2001 Swordfish Swordfish - Password Accepted Agent J.T. Roberts
2000 Traffic Traffic Montel Gordon
2000 The Family Man The Family Man Cash
2000 Mission to Mars Mission to Mars Luke Graham
1998 Bulworth Bulworth L.D.
1998 Utenfor rekkevidde Out of Sight Maurice Miller
1996 Boogie Nights Boogie Nights Buck Swope
1996 Vulkanen Volcano Emmit Reese
1987 Hamburger Hill Hamburger Hill Pvt. Washburn

ReferanserRediger

  1. ^ Filmportal.de, Filmportal-ID 07f7792a413c4a4684c7f79e3ad0e915, besøkt 9. oktober 2017
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6p2753s, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 13. desember 2014

Eksterne lenkerRediger

 Denne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.