Dom Salvador

Dom Salvador (født Salvador da Silva Filho i 1938) er en Brasiliansk jazz/MPB-pianist mest kjent for sin Rio 65 Trio med den Brasilianske jazz - trommis Edison Machado og bassist Sérgio Barroso. Han gjorde også turneer i Europa med musikere som Sylvia Telles. Gjennom sin lange karriere har han spilt med musikere som Rubens Bassini, Jorge Ben, Elza Soares og Elis Regina, for å nevne noen. Senere i livet dannet han en trio[1]

Dom Salvador
Født1938Rediger på Wikidata
Rio ClaroRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Jazzmusiker, pianistRediger på Wikidata
Nasjonalitet BrasilRediger på Wikidata

Han er i dag husband i Brooklyn, New York, på River Cafe, og har vært det siden 1977.

DiskografiRediger

  • Salvador Trio (1965)
  • Rio 65 Trio (1965)
  • Dom Salvador (1969)
  • Som, e sangue raça (1971)
  • Dom Salvador Trio (1986)
  • Mancini também é samba (1966)
  • Tony Tornado (1971)
  • My Family (Minha Familia) (1976, Muse Records)
  • Rio Claro Suite (1984)
  • Transition (Lua Records, 1997)
  • Puro Amor (Salmarsi Records 2002)
  • Dom Salvador Trio (Bomba Records, 2007)
  • Romantic Interlude at The River Cafe (Salmarsi Records)
  • Romantic Interlude at The River Cafe, Volume 2 (Salmarsi Records)

ReferanserRediger

  1. ^ Neder, Alvaro. «Dom Salvador Biography». Allmusic. Besøkt 24. juni 2007. 

Eksterne lenkerRediger