Deon Meyer

sørafrikansk skribent
Deon Meyer
Deon Meyer01.jpg
Født4. juli 1958[1][2] (61 år)
Paarl[3]
Utdannet ved Potchefstroom University for Christian Higher Education
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Sør-Afrika, Unionen Sør-Afrika
MorsmålAfrikaans
SpråkAfrikaans
Sjangerdetektiv-krim, thriller
Debuterte1999
Aktive år1999
Nettstedhttps://www.deonmeyer.com

Deon Godfrey Meyer (født 4. juli 1958 i Paarl i Sør-Afrika) er en sørafrikansk krimforfatter som skriver på afrikaans. Bøkene hans har blitt oversatt til over 20 språk.[4] Han har også skrevet manus for både TV og film.[5]

BibliografiRediger

Alle de norske oversettelsene er gjort av Eve-Marie Lund.

  • 1994 – Wie met vuur speel
  • 1996 – Cape Town (afrikaans: Feniks)
  • 1997 – Bottervisse in die jêm: 13 kortverhale (novellesamling)
  • 2000 – Død ved daggry (afrikaans: Orion)
  • 2002 – Jegerens hjerte (afrikaans: Proteus)
  • 2007 – Hvit skygge (afrikaans: Onsigbaar)
  • 2010 – Karoonag en ander verhale (novellesamling)
  • 2010 – Brennende spor (afrikaans: Spoor)

Benny Griessel-serienRediger

  • 2004 – Djevelfjellet (afrikaans: Infanta)
  • 2009 – 13 timer (afrikaans: 13 Uur)
  • 2011 – 7 dager (afrikaans: 7 Dae)
  • 2013 – Kobra (afrikaans: Kobra)
  • 2015 – Ikarus

ReferanserRediger

  1. ^ Munzinger-Archiv, 9. okt. 2017, Deon Meyer, 00000029058
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, 9. okt. 2017, Deon Meyer, 252162
  3. ^ Gemeinsame Normdatei, 11. des. 2014
  4. ^ «Biography» (engelsk). Deon Meyers offisielle nettside. Besøkt 30. juli 2015. 
  5. ^ «Deon Meyer». IMDb. Besøkt 30. juli 2015. 

Eksterne lenkerRediger