Demis Roussos

gresk sanger

Artemios Ventouris Roussos (født 15. juni 1946 i Alexandria, død 25. januar 2015 i Athen[7][8]) var en sanger fra Hellas. Han huskes kanskje best for sanger som «Goodbye, My Love, Goodbye» og «Forever and Ever».

Demis Roussos
Demis Roussos (press).jpg
FødtΑρτέμιος Βεντούρης Ρούσος
15. juni 1946[1][2][3][4]Rediger på Wikidata
Alexandria[5]Rediger på Wikidata
Død25. januar 2015[1][2][6][3]Rediger på Wikidata (68 år)
Athen[1]Rediger på Wikidata
Gravlagt Første kirkegård i AthenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, komponistRediger på Wikidata
Nasjonalitet HellasRediger på Wikidata
Medlem av Aphrodite's Child, The IdolsRediger på Wikidata
Utmerkelser Ridder av ÆreslegionenRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk, progressiv rock, balkanpop
InstrumentGitar, bassgitar, vokal
Stemmetypetenore di grazia, Tenore contraltino
Aktive år1963-2015
PlateselskapPhilips, Mercury
IMDbIMDb
Tidligere band
Aphrodite's Child
Notable verk
Vedrai, vedrai, La Bohème, La voce del silenzio, Rain and Tears, Lontano, lontano, Que C'est Triste Venise, L'Amour, c'est comme un jour, We Shall Dance, Tu t'laisses aller, Ragazzo mio, Mi sono innamorato di te, Je suis malade, Te lo leggo negli occhi, Detalhes, Sentado à Beira do Caminho, Canzone per te

Han ble født i Egypt av etnisk greske foreldre, George og Olga, og vokste opp i Alexandria. Foreldrene mistet alt og flyttet til Hellas etter Suezkrisen.

Han ble med i progressiv rock-bandet Aphrodite's Child med blant andre Vangelis i 1968, først som sanger, men spilte også etter hvert bass. Med dette bandet hadde han suksess med singelen "Rain and Tears" i 1968.

DiskografiRediger

Aphrodite's Child
  • End of the World (1968)
  • It's Five O'Clock (1969)
  • 666 (1972)
Solo (utvalg)
  • On the Greek side of my mind (1971)
  • Forever and ever (1973)
  • My only fascination (1974)
  • Auf Wiederseh'n (1974)
  • Souvenirs (1975)
  • Happy to be (1976)
  • Die Nacht und der Wein (1976)
  • Kyrila (1977)
  • The Demis Roussos magic (1977)
  • Ainsi soit-il (1977)
  • Los super 2 LP (1977)
  • Demis Roussos(1978)
  • Universum (1979)
  • Man of the world (1980)
  • Roussos live! (1980)
  • Demis (1982)
  • Attitudes (1982)
  • Reflection (1984)
  • Senza tempo( 1985)
  • Greater love (1986)
  • The story of... (1987)
  • Come all ye faithful (1987)
  • Le grec (1988)
  • Time (1988)
  • Voice and vision (1989)
  • Insight (also called Morning has Broken) (1993)
  • Demis Roussos in Holland (1995)
  • Immortel (1995)
  • Serenade (1996)
  • Mon île (1997)
  • Auf meinen Wegen (2000)
  • Live in Brazil (2006)
  • Demis (May 2009)

ReferanserRediger

  1. ^ a b c Gemeinsame Normdatei, GND-ID 134503260, besøkt 13. august 2015
  2. ^ a b Autorités BnF, data.bnf.fr, besøkt 10. oktober 2015
  3. ^ a b Babelio, Babelio forfatter-ID 110363
  4. ^ Find a Grave, Find a Grave 141798076, besøkt 9. oktober 2017
  5. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 15. desember 2014
  6. ^ www.lepoint.fr
  7. ^ «Demis Roussos er død». ABC Nyheter. 26. januar 2015. Besøkt 26. januar 2015. 
  8. ^ «Famous Greek Singer Demis Roussos Dies at 68» (engelsk). Greek Reporter. 26. januar 2015. Besøkt 26. januar 2015. 

Eksterne lenkerRediger